Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Унищожиха три оранжерии с канабисови растения

Унищожиха три оранжерии с канабисови растения

Откриха и унищожиха три оранжерии с канабисови растения, разположени в близост до с. Просеник, общ. Руен, стопанисвани от 61-годишния П.К. от същото село, съобщават от полицията.

Откриха и унищожиха три оранжерии с канабисови растения, разположени в близост до с. Просеник, общ. Руен, стопанисвани от 61-годишния П.К. от същото село, съобщават от полицията.  

В две от оранжериите /всяка от които с площ 420 кв.м./ са открити засяти в четири реда канабисови растения с височина над 2 м. В третата оранжерия се отглеждало растение – майка, от което са събирани семената и е подготвян разсад.

Във всяка оранжерия е изградена капкова напоителна система, като растенията са номерирани, с цел по-лесно отглеждане. В момента на проверката в една от оранжериите е установена 75- годишна жена, наета от П.К. за почистване и отделяне на узрелите съцветия от канабисовите растения.

В хода на претърсването и изземването, на място са открити найлонови чували с вече изсушена марихуана, множество дървени скари за сушене и над 250 боеприпаси за дългоцевно бойно оръжие.  Намерена е и глава от прясно убит сръндак и застреляна птица от вида «мишелов», доказаващи съпричастността на П.К. към бракониерска дейност.

При претърсване на домашния адрес на П.К. в с. Просеник са иззети голямо количество суха тревна маса /изцяло от канабисови съцветия, с много високо съдържание на наркотично вещество/, зелена тревна маса в процес на изсушаване и над 200 боприпаси от различен калибър. Общото количество на изсушената тревна маса е над 30 кг., събрана от двете места, като един грам се продава от уличен дилър за сумата от 30 лв.

Иззета трева е съхранява в найлонови торби, разфасована между 1 и 2 кг., като е подготвена за пласиране. С цел документиране на всички лица, съпричастни към престъпната дейност, в Пловдив е задържан и основния организатор на схемата за отглеждане на канабис –  това е 34- годишния К.К., син на П.К.

При претърсването на дома му, разположен в с. Нова махала, общ. Казанлък, са иззети взривни вещества, над 250 боеприпаси за нарезно оръжие, огнепроводен шнур, малко количество тревна маса и сумата от близо 1 000 лв.

Иззет е и л.а. «Ауди А 6», с бургаска регистрация, с който е пренасяна тревната маса. Установено е, че К.К. е наемал работници от нисък социален статус, живеещи в селските райони около с. Просеник и с. Нова махала, които да го подпомагат при култивирането, обработването и беритбата на растенията. Лицата са разпитани, като свидетели.

Предстои изземването на листната маса от растенията, отглеждани в оранжериите край с. Просеник, с цел установяването на точното количество произведена марихуана. На П.К. и К.К. са повдигнати обвинения за производство и разпространение на наркотични вещества, като са им наложени мерки за неотклонение «задържане под стража за срок от 72 часа».

Работата по цялостно документиране на случая продължва от служители на Териториално звено «Борба с организираната престъпност» - Бургас и ОДМВР – Бургас, под прякото ръководство на Окръжна прокуратура в града.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега