Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Уолтопия" избра Бургас за първия Adventure Hub в България

"Уолтопия" избра Бургас за първия Adventure Hub в България

Съоръжението е с огромен мащаб и височина от 26 метра

Морската градина на Бургас е локацията, избрана за съоръжението Adventure Hub, което ще поникне под формата на гигантско магическо дърво в красивия парк, съобщи actualno.com. Над 100 общини кандидатстваха за двете съоръжения за Активно забавление, които “Уолтопия” ще изгради в България. През месец юни компанията обяви, че поради големия интерес, ще разшири програмата си за инвестиции в страната, за да включи повече общини. През изминалия месец екипът на “Уолтопия” детайлно е оценявал различните локации достигнали до финалния кръг на инициативата.

Първата избрана и официално обявена, е кандидатурата на гр. Бургас, където ще бъде изградено “Дървото” на “Уолтопия”. То ще достави здравословно забавление на деца и възрастни, в нов за света формат. “Дървото” е вид Adventure Hub - атракционен комплекс, съчетаващ в себе си много различни забавления. Всъщност това е най-впечатляващата разработка на “Уолтопия”, която за първи път ще се появи именно в родината на компанията.Съоръжението е с огромен мащаб и височина от 26 метра. То включва въжен парк с препятствия и детски стени за катерене, които са хармонично съчетани в красивата форма на гигантско дърво. Таня Кишкин е СЕО на компанията Adventure Facility Concepts&Management (AFCM) и ръководи всички дейности свързани с опериране на съоръжения на Уолтопия. Такива са центровете Фънтопия и залата за катерене Walltopia Climbing Center на бул. Цариградско шосе в София.

“В процеса на оценяване решихме, че потенциалът на терена в гр. Бургас е по-голям от предвиденото в първоначалното инвестиционно намерение, което включваше въжени препятствия и зип-линия, и в момента работим върху дизайна на по-голям проект, който ще включи и зона с детски катерачни стени на открито, зона за най-малките с атракциони без осигуровка, и зона за родители. Радваме се, че ще работим заедно с община Бургас, които ни впечатлиха с проактивния си екип и кооперативноста, която показаха в целия процес до тук.” Екипът на “Уолтопия” и на Община Бургас са обединени около това, че “Дървото” ще бъде украшение за града. Впечатляващата конструкция ще се впише чудесно в естествената среда на Морската градина и ще донесе на жителите на града и на техните гости нова възможност за прекарване на свободното време на открито.

За инициативата на “Уолтопия”
През януари българската компания – световен лидер в създаването и изграждането на катерачни стени и атракционни съоръжения, обяви, че ще инвестира над два милиона лева в изграждането на две съоръжения за Активно забавление в две български общини. Едното се нарича Rollglider и предоставя безопасен полет над избрана забележителност, а другото - Adventure Hub, който вече намери своето място. Ролглайдерът (на заглавната снимка, бел.ред.) предоставя възможност на човека да полети като птица и да види света през погледа на орела напълно безопасно и екологично. Той може да бъде построен навсякъде - между дърветата на градски парк, около крепости, над каньони, дори над езера и морета. Толкова много са местата, които заслужават да бъдат разгледани по този начин, че се оказва истински трудно да се избере само едно. Кандидатури по проекта се приемаха на сайта https://bulgaria.walltopia.com/ до 15 април 2021 г. След тази дата беше проведено първоначално оценяване по документи и като резултат екипът на компанията посети и разгледа локациите, които отговаряха на първоначалния набор от критерии.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега