Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Уред, патентован от български учен, може да помогне за ранно диагностициране на Covid-19

Уред, патентован от български учен, може да помогне за ранно диагностициране на Covid-19

Уред, патентован от български учен, може да помогне за ранно диагностициране на коронавирус.

Уред, патентован от български учен, може да помогне за ранно диагностициране на коронавирус.Още преди да са настъпили симптоми, така нареченият термометър за бял дроб може да открие възпаление на дихателните пътища в начален стадий, като измери температурата на издишания въздух, предава NOVA. 

Апаратът има способността да измери температурата до една хилядна от градуса. Когато има възпаление в дихателната система, то излъчва топлина, която се поема от въздуха и с един прецизен апарат разбираме, че нещо не е наред, обяснява изобретателят проф. д-р Тодор Попов.

Историята на уреда започва през 2001 г., когато проф. Попов прави експерименти с издишан въздух в термос. Днес ученият вече има патентован уред, който е по-точен от обикновените термометри.Проф. Попов посочва, че периодът преди появата на симптомите при много заболявания на дихателните пътища достига дни. Така че използването на термометъра за бял дроб може даде ключово предимство при лечението им.

При Covid-19 измерването на топлината от издишания въздух може да покаже възпалението много преди да се повиши като цяло телесната температура. На този етап термометърът за бял дроб все още не се използва за Covid-19.Уредът вече се продава в Далечния Изток, където се използва за контролиране на състоянието на пациенти с астма и с хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ).
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега