Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Урсула фон дер Лайен: Путин върна ужасите на войната в Европа

Урсула фон дер Лайен: Путин върна ужасите на войната в Европа

Днес, 23 август, Европа отбелязва деня на жертвите на тоталитарните режими на ХХ век.

Остро изявление срещу руския президент Владимир Путин публикува в понеделник председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Повод за изявлението бе 23 август, денят в който се почита паметта на жертвите на тоталитарните и авторитарни режими.

„На 23 август почитаме паметта на жертвите на тоталитарните и авторитарни режими в Европа и извън нея. Днес, когато се навършват 83 години от подписването на пакта Молотов-Рибентроп, тази дата има особено значение. Тази година Путин върна ужасите на войната в Европа, напомни ни също, че мирът не може да се приема за даденост.

Болезненият спомен от миналото не е просто далечен такъв, а намери отзвук в незаконната и неоправдана война на Русия срещу Украйна. Вдъхновени сме от смелостта на онези, които тогава се изправиха срещу несправедливостта, и изразяваме своето уважение и подкрепа към много мъже и жени, които днес са принудени да го правят отново. Украинският народ дава живота си, за да защити ценностите, върху които е изграден нашият Съюз.

Днес повече от всякога сме обединени срещу руската държавно контролирана пропаганда, която изопачава историята, разпространява конспирации и наказва онези, които й се противопоставят. Ние ще продължим с решителност нашата работа за противодействие на дезинформацията. И ние ще гарантираме, че онези, които се изправиха срещу тоталитаризма, няма да бъдат забравени.

Този ден също ни напомня, че Европа е създадена, за да защитава мира, да насърчава демокрацията, върховенството на закона и да гарантира защитата на универсалните права и свободи. Нашият съюз беше създаден, за да се пазим (бел. ред. европейците) от войната и потисничеството. Свободата от тоталитаризма и авторитаризма е в основата на Европейския съюз, който е изграден върху мира, върховенството на закона и демокрацията.Ние ще продължим да отстояваме, обединени, тези основни ценности. 

Ние ще продължим да подкрепяме Украйна, колкото е необходимо.”
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега