Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Условна присъда за мъж от Драгоданово, уличен в търговия с гласове

Условна присъда за мъж от Драгоданово, уличен в търговия с гласове

Присъдата е резултат от споразумение между обвиняемия и прокуратурата.

Сливенският районен съд постанови условна присъда за мъж от сливенското село Драгоданово, уличен в търговия с гласове. Райно Ж. получи наказание от 5 месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено с изпитателен срок от 3 год. Присъдата е резултат от споразумение между обвиняемия и прокуратурата.

По данни на държавното обвинение, Райно Ж. е организирал предлагането и даването на други лица на пари, с цел да ги склони да упражнят изборното си право между 14 и 20 март т.г.:

-   в с. Драгоданово възложил на Ж. С. да изготви списък с личните данни на лица от село Драгоданово, които да гласуват за политическа сила регистрирана за участие в предстоящи на 26.03.2017 г. избори за народни представители, срещу заплащане – сумата от 20 лв.
-   в с. Драгоданово възложил на А. А. да събере 15-20 лични карти на свои съселяни и да му ги даде за да изготви списък на лицата, които да гласуват за политическа сила регистрирана за участие в предстоящи на 26.03.2017 г. избори за народни представители,  като  за това ще получат по 20 лв.
-  в с. Драгоданово поискал  личната карта на А. А. за да го включи в списък с данни на хора, които трябва на предстоящите парламентарни избори да гласуват за политическа сила, като му обещал, че ще получи след изборите сумата от 20 лв. за това, че ще гласува за тази партия.
-  в с. Драгоданово възложил на А. А. да изготви списък с личните данни на хора от селото, които да гласуват на предстоящите парламентарни избори за политическа сила и за това да получат сумата от 20 лв.
-  в гр. Сливен, възложил на Г.  М. да  събере личните данни на нейни роднини, които да включи в списък и да гласуват на предстоящите парламентарни избори за определена политическа сила, за което ще им бъде заплатена сумата от 20 лв. 

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Сливен е необжалваемо и има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега