Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Условно наказание получи литовец за разпространение на дизайнерска дрога

Условно наказание получи литовец за разпространение на дизайнерска дрога

Наказание 1 година лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с 3 години изпитателен срок получи литовският гражданин Янис Робезниекс. То е наложено с одобреното от Окръжен съд – Бургас споразумение за решаване на наказателното дело срещу него.

Наказание 1 година лишаване отсвобода, чието изтърпяване е отложено с 3 години изпитателен срок получилитовският гражданин Янис Робезниекс. То е наложено с одобреното от Окръжен съд– Бургас споразумение за решаване на наказателното дело срещу него.

Съсспоразумението той се признава за виновен в това, че в условията напродължавано престъпление и в качеството си на управител на "Нирвана гифтсторс" ООД, без надлежно разрешително, съгласно Закона за контрол върхунаркотичните вещества и прекурсорите и Наредбата за условията и реда заразрешаване на дейностите по този закон, на публично място е държал високорисковинаркотични вещества с цел разпространение.

На 21.09.2012 г. той е държал вмагазин, намиращ се в гр. Бургас, държал с цел разпространение 26 броядвуцветни капсули, съдържащи активното вещество алфа - метилтриптамин с общонетно тегло от 3,3 гр. Същия ден в магазин в курортен комплекс Слънчев бряг, е държалс цел разпространение 54 броя двуцветни капсули, съдържащи активното веществоалфа - метилтриптамин с общо нетно тегло от 5,2 гр. В периода от началото на2012 г. - до 21.09.2012 г., в друг магазин в Слънчев бряг, държал с цел разпространениеедна опаковка - сушена растителна маса, предназначена за пушене, съдържащадобавен синтетичен канабиноид АМ - 2201, с общо нетно тегло от 1,7  гр.

В периода от началото на 2012 г. - до21.09.2012 г., в първия магазин в курорта Слънчев бряг, е държал с целразпространение сушена растителна маса, предназначена за пушене, съдържащадобавен синтетичен канабиноид ШИ - 018, с общо нетно тегло от 76,6 гр.           

Вспоразумението се посочва, че престъпленията са извършени от обвиняемияРобезниекс при форма на вина пряк умисъл.  Окръженсъд – Бургас допусна процесът да приключи по този ред, след като Робезниексзаяви, че се признава за виновен, доброволно е подписал споразумението и приемапоследиците му на влязла в сила присъда, като се отказва от разглеждане наделото му по общия ред.           

Съдътустанови, че предложеното от Окръжна прокуратура – Бургас споразумение непротиворечи на закона и морала и го одобри. Съдът постанови наркотичнитевещества, предмет на престъплението, да бъдат отнети в полза на държавата иунищожени. С определението му е прекратено наказателното производство срещуРобезниекс. Съдебният акт е окончателен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега