Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Успешно приключи спасителната операция за изваждането на заблудената в Сена белуга

Успешно приключи спасителната операция за изваждането на заблудената в Сена белуга

По време на операцията, която приключи рано тази сутрин, почти 800-килограмовия морски бозайник бе изваден от водата със специална мрежа, изтеглена от кран.

Френските спасителни екипи успяха да извадят от Сена заблудената белуга, предаде Франс прес.

По време на операцията, която приключи рано тази сутрин, почти 800-килограмовия морски бозайник бе изваден от водата със специална мрежа, изтеглена от кран.

Белугата обаче няма веднага да бъде пусната в морето. Престои да й бъдат направени прегледи, за да се установи здравословното й състояние, информира БТА

"Очакваме резултатите от кръвния тест и ултразвука, като в зависимост от тях ще бъде взето решение дали ще поеме към морето или не", обясни високопоставената полицейска Изабел Дорлиа-Пузе, ръководеща спасителната операция. 

Установено е, че бозайникът е мъжки, загубил е доста от теглото си по време на пребиваването си във водите на река Сена и има няколко рани по тялото си. 

Ако резултатите от прегледите позволяват, белугата ще бъде транспортирана в хладилен камион към брега, като първо ще бъде пусната в басейн със солена вода, а след тридневно наблюдение и в открито море. 

Спасителната операция е продължила "по-дълго от очакваното", обясниха организаторите. Включили са се около 60 души – водолази, пожарникари, жандармеристи, зоолози, ветеринари.

Белугата бе забелязана за първи път на 2 август. Тя беше заснета в светлозелените води на реката между Париж и Руан в Нормандия, десетки километри навътре в сушата от морето.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега