Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Увеличават COVID – леглата в бургаските болници

Увеличават COVID – леглата в бургаските болници

Заради увеличения брой новозаразени, се разкриват 70 ковид легла за неусложнени случаи и 4 интензивни, обясни д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ Бургас.

Бургас продължава да е е в жълтата зона на картата за разпространение на COVID19.  Информацията беше потвърдена на областния щаб, който заседава. Областта ни е на първо място спрямо другите два региона- София и Варна. Днес статистиката показва  30 заразени на 100 000 за последните 14 дни, съобщава БНР.

Заради увеличения брой новозаразени, се разкриват 70 ковид легла за неусложнени случаи и 4 интензивни, обясни д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ Бургас. Ще бъдат включини всички 12 лечебни заведения поетапно, първоначално  това ще са УМБАЛ Бургас, УМБАЛ Дева Мария, Бургасмед, Белодробната болница, болниците в Айтос и Поморие.

Д-р Паздеров обясни още, че има положителни случаи и сред чуждите туристи. Те си правят тестове, защото това е изискване на странати им.Нямат клиника, симптоми. ПСР-ите ми са положителни обаче, а 80-90 % от тях са ваксинирани.Появяват се всеки ден по един, по двама , по трима. Не са имали оплаквания.Сред тях има израелци, от скандинавските държави, германци, но не са повече от 12 души.

Очакванията са да се увеличи заболеваемостта,подчерта д-р Паздеров и допълни, че искрено се надавя да изкараме малко по-спокоен сезон.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега