Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Увеличават физиотерапевтичните процедури за деца в МЦ 3

Увеличават физиотерапевтичните процедури за деца в МЦ 3

От началото на юли месец се увеличава двойно броят на процедурите по физиотерапия и рахабилитация за деца, страдащи от Детска церебрална парализа и гръбначни изкривявания в звеното по "Спортна медицина" в Медицински център III в ж.к. "Меден рудник".

От началото на юли месец се увеличава двойно броят на процедурите по физиотерапия и рахабилитация за деца, страдащи от Детска церебрална парализа и гръбначни изкривявания в звеното по "Спортна медицина" в Медицински център III в ж.к. "Меден рудник".

До сега децата, страдащи от ДЦП имаха право на едно месечно направление за физикална рехабилитация, което включваше 10 - дневни процедури. В резултат на политиката на Община Бургас, насочена към развитие на спорта и повишаване обема на предоставяните медико-социални услуги, през тази година от общинския бюджет бяха осигурени финансови средства, с които е увеличен щата на звеното с още една бройка - рехабилитатор.

По този начин се осигури възможност за увеличаване обема на предлаганите здравни услуги с още една, която в случая е насочена към деца, страдащи от Детска церебрална парализа и гръбначни изкривявания.Сега бургаските деца могат да получат при представяне на направление за физиотерапия и рехабилитация още 10 допълнителни процедури, което означава, че срещу едно направление ще получи 20 рехабилитационни процедури. С отпускането на средства от Община Бургас стана възможно да бъдат намалени цените на задължителните медицински прегледи при спортистите, а за най-малките те вече са безплатни.

Новият ценоразпис придоби следния вид:

1. Задължителни начални медицински прегледи на лица до 10 годишна възраст - безплатно;

2. Задължителни начални медицински прегледи от 10-14 години - 10 лева;

3. Задължителни периодични медицински прегледи на деца, кадети, юноши и девойки младша възраст - 15 лева /включва: клиничен преглед от лекар с призната специалност вътрешни болести и/или спортна медицина; Антропометрия; ЕКГ в покой; тест на Мартине или Руфие - за лица под 10-годишна възраст; Измерване на % съдържание на мазнини; Динамометрия - лява и дясна ръка; Заключение от специалист по спортна медицина/;

4. Задължителни периодични медицински прегледи за "елитен спорт", спортни съдии, Планинска контролно-спасителна служба, които дават наряд, водни спасители, мъже, жени, юноши и девойки старша възраст - 25 лева / включва: клиничен преглед от лекар с призната специалност вътрешни болести и/или спортна медицина; травматолог;  Антропометрия; Функционално изследване на сърдечносъдова система с ЕКГ контрол (велотест или третбан) ; функционална диагностика(Мартине/Руфие); RR; пулс; Лабораторни изследвания: хемоглобин хематокрит еритроцити бр.,Левкоцити бр. СУЕ, Лабораторни изследвания Биохимия: кр. захар, АСАТ, AЛAT , Лабораторни изследвания: Урина - белтък,  седимент; Заключение от специалист по спортна медицина. 

Звеното по "Спортна медицина" към структурата на "Медицински център III - Бургас" бе разкрито през май 2012 г. с цел да предоставя специализирани медицински услуги за всички спортисти при равнопоставени условия. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега