Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Увеличиха с 3 млн. лв. средствата за национални доплащания за животни

Увеличиха с 3 млн. лв. средствата за национални доплащания за животни

На днешното си заседание служебното правителство одобри изменение на Решение № 866 на Министерския съвет от миналата година за одобряване на схеми за национални доплащания за 2012 г. и на техния размер.

На днешното сизаседание служебното правителство одобри изменение на Решение № 866 наМинистерския съвет от миналата година за одобряване на схеми за националнидоплащания за 2012 г. и на техния размер.

С решението средствата за националнидоплащания за животни за 2012 г., които ще бъдат изплатени през 2013 г., сеувеличават от 28 000 000 лв. на 31 000 000 лв., в рамките на предвидените вЗакона за държавния бюджет на Република България за 2013 г. и по План-сметкатана Държавен фонд „Земеделие“ за 2013 г.Първата причина запредложеното изменение е промяна в действащото законодателство.

С изменениетона Наредба № 21 от 30 юни 2010 г. за реда за контрол на изискванията на схемитеза национални доплащания към директните се създаде възможност плащанията дастават на база заявените и регистрирани към 28.02.2009 г. говеда и биволи, а невъз основа на броя говеда, за който кандидатите са подпомогнати за 2009 г.,което гарантира равно третиране и изплащане на подпомагане въз основа назаявените и действително отглежданите и регистрирани към референтната дата всистемата на Българската агенция за безопасност на храните животни.

Това наложиизвършването на повторни проверки от страна на БАБХ на протоколи от извършени проверки.Част от повторно проверените данни за броя и вида на регистрираните животни къмреферентната дата бяха предадени официално на ДФЗ-РА през януари 2013 г.Втората причина запредлаганото изменение произтича от Регламентите на ЕС, уреждащи идентификациятаи регистрацията на дребен рогат добитък, съгласно които животно, произхождащоот държава членка на ЕС, запазва първоначалната си идентификация при закупуванев друга държава членка.

С оглед установените, отговарящи на условията задопустимост, заявени за подпомагане животни, закупени от други държави членки иопределени като допустими за национални доплащания, се налагат допълнителниплащания за 2012г., които следва да бъдат осигурени от План-сметката на ДФЗ-РАза 2013 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега