Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Бургас обсъдиха проблемите и мерките с децата от "Коджакафалията"

В Бургас обсъдиха проблемите и мерките с децата от "Коджакафалията"

В Бургас се проведе работна среща между представителите на социалните и общински институции, полицията и неправителствените организации в сектора, на която бяха обсъдени проблемите и мерките с децата, настанени в ДДЛРГ „Ал. Г. Коджакафалията”.

В Бургас се проведе работна среща между представителите на социалните и общински институции, полицията и неправителствените организации в сектора, на която бяха обсъдени проблемите и мерките с децата, настанени в ДДЛРГ „Ал. Г. Коджакафалията”. По време на дискусията бяха представени резултатите от съвместния проект на Асоциация „Деметра” и Община Бургас.

10 деца от „Ал. Коджакафалията” са преминали курс по готварство и ще придобият професионална квалификация. Отново в рамките на проекта на децата е проведено обучение на тема „Умения за търсене на работа”, чрез което са усвоили знания и умения за писане на автобиография /CV/ и за представяне пред работодатели. В тази връзка са проведени разговори с Бюрото по труда в Бургас за намиране на стаж на децата в хотели и ресторанти по българското Черноморие през лятото.

Персоналът, работещ в дома, е преминал обучителен семинар за работа с децата, бе отбелязано още на срещата. През месец май предстои втори семинар за персонала на тема „Умения за общуване с деца с проблемно поведение и работа в екип”. 54 са в момента децата в ДДЛРГ „Коджакафалията”. Това сподели директорът на Дома Йордан Тодоров. 8 от тях скоро ще навършат пълнолетие и най-късно до края на годината ще напуснат дома, а 7 деца вече изявяват желание да се върнат в биологичните си семейства. Той заяви, че към момента няма криминално проявени деца, нито случаи на насилие.

Секретарят на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ към Община Бургас Десислава Василева допълни, че е намалял броят на децата, с които работи комисията. В момента децата, с които работят, подготвят театрална постановка и са заети с подготовка на декори и шиене на костюми за спектакъла. От местния Кризисен център за деца и лица пострадали от насилие информираха, че 2 от момичетата вече са настанени в защитени жилища в София и Ямбол.

Предстои и още едно момиче също да напусне центъра. Участниците се обединиха около мнението, че средата се оказва най-важния и определящ фактор за възпитанието и развитието на децата.

В срещата, провела се в Центъра за превенции на насилието и престъпността, взеха участие зам.-кметът д-р Лорис Мануелян, началникът на общинския отдел „Социални дейности” Мая Казанджиева, Сълза Христова от Районна прокуратура – Бургас, Десислава Василева – секретар на МКБППМН, директорът на ДДЛРГ „Ал. Г. Коджакафалията” Йордан Тодоров, Дияна Видева – директор на дирекция „Социално подпомагане” – Бургас, представители на ОД на МВР, Държавна агенция за закрила на детето, Отдел „Закрила на детето”, Асоциация „Деметра”, Кризисен център за деца и лица пострадали от насилие и Комплекс за социални услуги за деца и семейства.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега