Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Бургас отбелязаха 145 години от създаването на МВР! Ст. ком. Павлов: Предизвикателствата са много!

В Бургас отбелязаха 145 години от създаването на МВР! Ст. ком. Павлов: Предизвикателствата са много!

По време на церемонията бяха отличени служителите на вътрешното министерство, постигнали високи резултати през изминалата година.

Пред сградата на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Бургас се проведе официална церемония по отбелязване на 145 години от създаването на министерството. На събитието присъстваха служители от структурата на МВР и на местните институции. По време на церемонията бяха отличени служителите на вътрешното министерство, постигнали високи резултати през изминалата година.







"Много са предизвикателствата пред МВР – противодействие на престъпността, опазването на обществения ред, пътният травматизъм, защитата на държавната граница, пожарната безопасност и защитата на населението, са само част от ежедневните ни задачи. Преди броени дни на територията на Област Бургас бе проведен световен мотосъбор – мероприятие, което е първо по рода си на територията на цяла България. За обезпечаването му бяха ангажирани много служители. Като забележете, че за близо седмица нямахме нито един сигнал за нарушаване на обществения ред. Нашите партньори от Европол ни поставиха висока оценка. На служителите на МВР пожелавам здраве и много сили, за да продължат със сърце и душа да служат на обществото! Честит празник, колеги!“, коментира старши комисар Емил Павлов. 






В края на церемонията присъстващите свалиха шапки и сведоха глави в знак на почит към загиналите им колеги по време на изпълнение на служебния си дълг. След това поднесоха венци и цветя пред паметника в двора на ОДМВР-Бургас.







МВР е едно от първите министерства, създадено след Освобождението на България и възстановяването на българската държавност. На 5 юли 1879 година Княз Александър Батенберг подписва Указ № 1 за създаване на Министерство на вътрешните работи и назначава Тодор Бурмов за министър на вътрешните работи, министър на просвещението и за първи председател на Министерски съвет.

Празникът не се празнува през периода 1945-1992 г. и по предложение на Националния полицейски синдикат през 1992 г. започва отново да се обелязва. От 1992 година 5 юли е официален празник на служителите от вътрешното ведомство. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега