Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Бургас ще се проведе национален хоров фестивал „Нека да е лято…“

В Бургас ще се проведе национален хоров фестивал „Нека да е лято…“

Този първи по рода си фестивал в Бургас ще обогати културния афиш с творчески обмен между хорове от различни области и ще бъде форум на нови авторски творби от български композитори, посветени на тема „Нека да е лято…“

Първият национален хоров фестивал за смесени и еднородни хорове „Нека да е лято…“ ще зарадва бургазлии и гости в двата дни, на 30-ти юни и 1-ви юли. Този първи по рода си фестивал в Бургас ще обогати културния афиш  с творчески обмен между хорове от различни области и ще бъде форум на нови авторски творби от български композитори, посветени на тема „Нека да е лято…“

Инициативата е на НЧ „Фар 1946“ – Бургас и се реализира с партньорството и финансовата подкрепа на Община Бургас по фонд „Култура”.

В рамките на двата фестивални дни бургаската публика и гостите на града ще се насладят на два концерта – в Културен дом НХК, зала „Тончо Русев“ /30 юни от 18 часа/ и в КЦ „Морско казино“, Открита сцена „Охлюва“ /01 юли от 19 часа/.

Хоровите състави, които ще представят Бургас, са ВФ „Морски песъчинки“, ВА „Фортисимо“, Смесен хор „Родна песен“ с диригент Милена Добрева; Детски хор „Милка Стоева“ с диригент Светла Стоева; Вокална група „Миз Украiни“ към Сдружение „Диаспора Украйна“ с диригент Анатолий Демянчук; Женски хор „Ангира“ с диригент Александър Перпериев към НЧ „Фар 1946“.

Хорови изпълнители от страната са Вокален ансамбъл „ОРФЕЙ +“ град Хасково с диригент Елена Цветкова и Академичен хор „Ангел Манолов“ при Национален студентски дом – София с диригент Дарена Попова.

Хоровото изкуство в България възниква през късния период на Българското Възраждане и претърпява сериозно развитие, като съответства на различните етапи в утвърждаването на националната ни музикална култура. В наши дни традицията продължава и в страната пеят и творят над сто хорови състава. В Бургас хоровото изкуство има значими представители, удостоени с безброй награди в национални и международни изяви.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега