Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Бургас ще се проведе XXIV Национален фестивал за училищен театър на испански език

В Бургас ще се проведе XXIV Национален фестивал за училищен театър на испански език

Театралният фестивал цели да засили удовлетворението на учениците от познанията им по испански език, да им предостави възможността да участват в артистичен обмен с приятелски и игрови характер с учениците от други училища, както и да поощри театралните изразни средства, като артистичен начин на комуникация и като инструмент за изучаването на чужд език.

От 28 февруари до 1 март в Бургас ще се проведе XXIV Национален фестивал за училищен театър на испански език. Във фестивала, организиран от отдел „Образование“ към Посолството на Испания в България, ще вземат участие ученически групи от 25 училища от цялата страна.

Театралният фестивал е културно и образователно събитие с голям отзвук в страната, чиито основни цели са развитието на образователните ценности посредством театъра и популяризирането и разпространението на испанския език и култура. Също така цели да засили удовлетворението на учениците от познанията им по испански език, да им предостави възможността да участват в артистичен обмен с приятелски и игрови характер с учениците от други училища, както и да поощри театралните изразни средства, като артистичен начин на комуникация и като инструмент за изучаването на чужд език. 

Отдел „Образование“ и Община Бургас, в партньорство с ПГРЕ "Г. С. Раковски" – Бургас, ОУ "Елин Пелин" – Бургас и Държавен куклен театър – Бургас, се обединиха в тази инициатива, в която ще вземат участие близо 250 ученици и 40 испански и български учители, които са започнали подготовката на пиесите си още от месец септември 2023 г. 

Фестивалът разчита на подкрепата на Министерството на образованието и науката на България, както и на значителен брой испански и български спомоществователи, които предлагат образователни пътувания в Испания, екскурзии или почивки в различни дестинации в България.

Освен това отличилите се с първа и втора награда ще представят страната в XXV Международен фестивал за училищен театър на испански език, който ще се проведе във Варшава, Полша между 22 и 26 април 2024 г.Някои от спечелилите състави ще имат възможността да се настанят и да представят пиесите си през следващите месеци в Младежки международен център – Бургас.

Основните спомоществователи са отдел „Туризъм“ на Испания в България, община Бургас, община Саламанка в Испания, испанската верига Meliá Hotels International, българският туроператор Green Valleys Tours и Почетното Консулство на Испания във Варна.

Пълната програма може да видите тук.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега