Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В края на април започва реконструкцията на ВиК мрежата в Поморие

В края на април започва реконструкцията на ВиК мрежата в Поморие

В края на месец април започва най-големият проект за град Поморие – реконструкция на ВиК мрежата и модернизация на пречиствателната станция за отпадъчни води. За целта общината е привлякла европейско финансиране от близо 100 млн. лв. Основната цел на проекта е по-високо качество и безопасност на питейната вода, както и защита на околната среда и най-вече на биоразнообразието на Поморийското езеро.

В края на месецаприл започва най-големият проект за град Поморие – реконструкция на ВиКмрежата и модернизация на пречиствателната станция за отпадъчни води. За целтаобщината е привлякла европейско финансиране от близо 100 млн. лв. Основната целна проекта е по-високо качество и безопасност на питейната вода, както и защитана околната среда и най-вече на биоразнообразието на Поморийското езеро.

Зарадипредстоящите Великденски празници, същинските строителни дейности ще стартиратна 7-и май. Преди това, в края на месец април, общината ще се срещне с жителитена районите, които са в обхвата на първия етап от строителството.

„Осъзнавайкивсички трудности, през които трябва да преминем, аз ви моля за търпение исъпричастност. И като споменавам трудностите, ще се опитам да бъда максималнооткровен и да опиша предварително ситуацията в Поморие през следващите месеци.Градът ще бъде разкопан, ще работят седемнадесет екипа на различни места, щеима тежкотоварни машини, временни прекъсвания във водоснабдяването по райони,затворени за движение улици. Това имах предвид, споменавайки трудности икомпромиси с комфорта. Уважаеми съграждани, моля за разбиране и се надявам на съдействие“, обърна се към поморийци кмета на града –Иван Алексиев.

Проектът трябвашеда стартира преди повече от седем месеца. Конкурсът за изпълнител приключи ощепрез юни 2013. Забавянето на проекта произтече от заведено дело от неодобренафирма. Съдът отсъди в полза на Община Поморие, което позволява най-накраястроителните дейности да започнат. Според регламентите на ЕС, проектът трябвада приключи до края на 2014-а година, което налага изключителна експедитивностот страна на общината, фирмата партньор и гражданите на града.

За целта,общината ще открие телефонни линии и имейли, къдетогражданите да подават сигнализа всякакви нередности и проблеми, свързани с работата на екипите, които щебъдат незабавно проверявани и отстранявани. Ще бъдат сформирани гражданскигрупи, които да следят за правилното изпълнение на проекта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега