Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Мизия имат нужда най-вече от почистващи препарати и дезинфектанти

В Мизия имат нужда най-вече от почистващи препарати и дезинфектанти

След опустошителното наводнение в Северозападна България, акциите по отводняването на засегнатите райони продължава. В град Мизия вече има позиционирана полева кухня, осигурен е хляб и хранителни продукти за бедстващото население, съобщиха за "PoligrafF.net" от Българския червен кръст. С разчистването на засегнатите райони, обаче, се увеличава нуждата от почистващи и дезинфекциращи препарати.

След опустошителното наводнение в Северозападна България, акциите по отводняването на засегнатите райони продължава. В град Мизия вече има позиционирана полева кухня, осигурен е хляб и хранителни продукти за бедстващото население, съобщиха за PoligrafF.net от Българския червен кръст. С разчистването на засегнатите райони, обаче, се увеличава нуждата от почистващи и дезинфекциращи препарати.

Приоритет в момента е осигуряването на необходимите дезинфектанти и предпазни средства като гумени ботуши, ръкавици и маски, обясниха ни от БЧК. Добре дошли са и дарения от хранителни продукти, но най-важното в момента е да се избегнат заразите. Препарати са необходими както в Мизия, така и в останалите пострадали райони.

Желаещите да подадат ръка, могат да изпратят помощ до административната сграда на Областния съвет във Враца, до пункта на входа на град Мизия или до отделните кметства на пострадалите селища. "Ще имаме нужда от огромни количества дезинфектанти", допълниха от БЧК.

В Бургас също ще се проведе акция за набиране на помощи за пострадалите. Дрехи, храни, препарати и други необходими вещи и продукти ще се събират пред Пантеона в Морската градина в неделя (10-и август) между 18:30 и 20 ч. Хранителните стоки трябва да са само пакетирани с касовата бележка от магазина. Необходимо е те да бъдат  в торбички или в кашони.

Даренията ще бъдат превозени от куриерска фирма. Организатори на кампанията са Асен Асенов и Дани Шикова. Асен Асенов бе инициатор и на кампаниите за набиране на помощи за дома на отец Иван в Нови хан, за Добрич и Варна. За допълнителна информация можете да позвъните на тел. 0897 660 662 - Асен Асенов и Дани Шикова - тел. 0886 524 973.

Препаратите са необходими, за да се избегне опасността от разпространението на зарази, най-вече на хепатит А. Хлорът и белината ще дезинфекцират терена, така че да се ограничи евентуална заболеваемост в района. Специалисти коментират, че по всяка вероятност това ще се отрази на почвата и растителността, но рискът си заслужава, тъй като става дума за човешки животи.

Помощ може да се даде on-line на сайта на организацията. Сметката, по която можете да преведете парични дарения е:

УНИКРЕДИТ   БУЛБАНК   АД

BG64UNCR76301078660913

UNCRBGSF

(За пострадалите от наводненията в страната).  

Активиран е краткият номер 1466 към всички мобилни оператори за набиране на финансови средства чрез изпращане на благотворителни SMS-и на цена 1 лев.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега