Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Несебър искат отсрочка за събарянето на незаконните постройки

В Несебър искат отсрочка за събарянето на незаконните постройки

Да бъде взето решение относно съдбата на шестте обекта за събаряне в Стария Несебър и за всички останали, за които все още заповедите за събаряне не са влезли в сила , за това помолиха граждани на морския град днес.

Да бъде взето решение относно съдбата на шестте обекта за събаряне в Стария Несебър и за всички останали, за които все още заповедите за събаряне не са влезли в сила , за това помолиха граждани на морския град днес. На срещата присъстваха кметът на общината Николай Димитров, председателя на общински съвет Несебър Благой Филипов, заместник кметове и общински съветници, представители на РДНСК, представители на Министерството на културата и представители на полицията.  

Присъстващите отправиха молба към служителите на РДНСК за временна отсрочка по събарянето на пристройките на шестте къщи, за които вече има пусната заповед. Опасенията на хората са, че са в навечерието на зимата, която се очаква да бъде много тежка и би застрашила нормалния живот на всеки един жител на къща, останала без покрив. Жителите обещаха, че ако получат такава отсрочка, след студените зимни месеци, сами ще отстранят незаконните си пристройки.

Тъй като представителите на РДНСК уточниха, че не са оторизирани да вземат такова решение, те обещаха да предадат на министъра молбата на гражданите, която ще бъде изпратена официално до Министерството и подписана от община Несебър, общински съвет Несебър и гражданите.   Ако Министерството на регионалното развитие и благоустройство одобри молбата и даде отсрочка за събарянето на незаконните постройки, жителите на Стария Несебър ще имат достатъчно време да съгласуват проектите си за изграждане на покриви в Министерството на културата, които обещаха това да се случи във възможно най-бързи срокове.

Проблемът обаче идва от там, че ако надстройките на къщите бъдат съборени сега, хората няма да могат да възстановят веднага покривите си, защото  проектите трябва да бъдат разгледани и одобрени от Министерството на културата, а това при всички положения ще отнеме време, колкото и бързо да бъде извършена процедурата.    На срещата бе взето и едно по-кардинално предложение за останалите незаконни постройки и входирани преписки, а именно преди да бъдат изготвени още заповеди за събарянето им, да се изчака изготвянето на плана за управление на Стария Несебър.

Изготвянето на този план е влезнало в сила миналата година, когато е приет Закона за недвижимо културно наследство.   Вчера гражданите на Несебър, внесоха молба в Административния съд за временно прекратяване на заповедите за събаряне на седемте обекта. Два магазина вече бяха съборени вчера, а останалите шест обекта все още изчакват решението на съда, което все още не е излязло.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега