Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Несебър откриха шест изоставени деца, в крайно окаяно състояние

В Несебър откриха шест изоставени деца, в крайно окаяно състояние

В Несебър откриха шест изоставени деца, в крайно окаяно състояние, съобщават от полицията.

В Несебър откриха шест изоставени деца, в крайно окаяно състояние, съобщават от полицията. На 22/23.10.т.г. в района до Пощата в Несебър са установени малолетни деца в крайно окаяно състояние, боси, почти без дрехи и видимо гладни / на възраст между 3 и 10 години, от които само едно не е в родствена връзка с останалите/.

Децата са били изоставени и с неустановена самоличност. В резултат на работата на инпектор Детска педагогическа стая към Районно управление «Полиция» -  Несебър е установено, че децата са изоставени от 19.10.т.г. от две майки – М.Х., 34 годишна от с. Градец, общ. Котел и 35 годишната М.Г. от Малко Търново. Към момента М.Х. и М.Г. са в неизвестност.

Във времето от изоставянето до откриването подрастващите са се хранели с отпадъци от кошчетата за боклук, като са спели където намерят. На децата е предоставена полицейска закрила поради факта, че са останали без надзор и има непосредствена опасност за здравето им.

Полицейските закрили са осъществени в Дома за временно настаняване в Бургас / 4 деца/ и Дом «Щурче» - Средец / 2 деца/. За изоставените деца са уведомени служителите от «Отдел закрила на детето» - Поморие и след приключване на полицейската закрила със заповеди на Директора на Дирекция «Социално подпомагане/ - Поморие две от децата са настанени в Дом «Щурче» - Средец, а останалите четири – в Дом «»Юрий Гагарин» - Ямбол.

Материалите по случая са изпратени на Несебърска районна прокуратура, с мнение  за образуване на досъдебни производства срещу виновните лица за изоставяне и неполагане на достатъчно родителски грижи

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега