Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В понеделник представят правилата за туристическите пътувания това лято

В понеделник представят правилата за туристическите пътувания това лято

Министърът на туризма потвърди, че Черноморието ще бъде готово за старт на сезона от 1 юли.

"Абсолютно неизвестните, по отношение как и кога можем да очакваме различните видове туристи, са много. Непрекъснато водим разговори както с министри, така и с управители на големите туроператори. Имаме уверение, че ако се пътува в рамките на ЕС, да имаме възможност за чуждестранни туристи". Това коментира министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на NOVA. Според нея страхът ще е един от основните елементи при планирането на бъдещо пътуване.

"Работата в сектор туризъм ще бъде нова, различна и няма да бъде такава, каквато я познавахме преди пандемията. Изключително важно за една дестинация е тя да бъде сигурна и да предлага такива мерки, които да гарантират здравната безопасност, и да вдъхват увереност. България е давана за пример за изключително бързите и навременно взетите мерки", добави Ангелкова.

Тя поясни, че в сектора не всичко работи и няма как да се каже кой е по-малко или повече засегнат. Заповедта за туристически пътувания в страната отпада на 13 май.  В понеделник ще бъдат представени изготвените правила и изисквания за туризма.

За момента самият бранш е в застой. Една част от хотелиерите са решили да не отварят, други очакват подобряване на обстановката. Всички обаче към момента са категорични, че искат точни и ясни правила, по които да гарантират безопасността на летовниците.

Засилени мерки за дезинфекция обсъжда ръководството на Акционерното дружество "Слънчев бряг" през предстоящия летен сезон. Ще се дезинфекцират улици, общи пространства и зелени площи. Засилени мерки за сигурност и контрол ще се оказват и на 9-те КПП-та в комплекса.

Още преди падането на забраната за извършване на пътуване с цел туризъм, у нас браншът по морето започва да обмисля мерки, които да гарантират безопасна почивка на летовниците. В Слънчев бряг вече са набелязали действия.

"Главно в по-честа дезинфекция на улиците, зелените площи, алеите, тротоарите. Също така обсъждаме и работата на контролните пунктове. Има 9 контролни пункта, които все пак е много трудно да бъдат обслужвани и особено, ако има дезинфекция на самите контролни пунктове, което считаме, че ще доведе до задръствания на самите тях", обясни Златко Димитров, изпълнителен директор на дружеството пред NOVA.

Междувременно стартира и първото по рода си онлайн туристическо изложение "Резервирай в България". От днес до 10 май 150 участници ще представят възможностите за почивка в България онлайн. Ще бъдат презентирани места за настаняване, туроператори, дестинации и компании, свързани с туризма.

Проявата е под егидата на Министерството на туризма, Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега