Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В понеделник публикуват правилата за прием в детските градини и първи клас

В понеделник публикуват правилата за прием в детските градини и първи клас

Кампанията за регистриране и прием започва на 3 април.

След броени дни публикуват правилата за прием в детските градини и първи клас. Електронната система за Бургас ще бъде презаредена на 6-и март (понеделник). През следващата седмица родителите ще имат възможността да се запознаят процедурите, които ги очакват тази година.

Промяна в критериите за класиране и прием в детските градини няма да има, информират от общината. В електронната система ще бъдат обявени свободните места в яслените и възрастовите групи. Кампанията за регистриране и прием започва на 3 април. Тази година, чрез системата за електронно записване ще може да се осъществява и прием в полудневните подготвителни групи към училищата. Досега тази дейност се извършваше от директорите на учебните заведения.

На сайта родителите могат да видят и свободните места в паралелките за първи клас във всяко училище. Община Бургас е възприела наложените от Министерството на образованието и науката критерии за приема в първи клас, като към тях са прибавени и други, съобразени със ситуацията в града. Най-много точки при кандидатстване ще дава критерият за адресна регистрация в района на съответния административен център и посоченото първо желание за прием.

В условията има и друга важна подробност. Родителите, чиято адресна регистрация е в териториалните дирекции "Приморие" и "Зора", имат предимство за всички училища в двата административни района. За улеснение, при кандидатстването в първи клас Община Бургас ще публикува в системата за електронно записване информация кой за кое училище има предимство при кандидатстване.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега