Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В "Долно Езерово" подготвят протести заради мръсния въздух

В "Долно Езерово" подготвят протести заради мръсния въздух

Жителите на кв. „Долно Езерово“ предвиждат протестни действия срещу замърсяванията на въздуха, предизвикани от "Лукойл Нефтохим". Това каза Антоанета Манолова, директор на ЦАУ „Долно Езерово”, цитирана от радио „Фокус”.

Жителите на кв. „Долно Езерово“ предвиждат протестни действия срещу замърсяванията на въздуха, предизвикани от "Лукойл Нефтохим". Това каза Антоанета Манолова, директор на ЦАУ „Долно Езерово”, цитирана от радио „Фокус”.

Поредното замърсяване на въздуха, със завишени стойности на сероводород, бяха отчетени в нощта на 30 срещу 31 март. „От страна на жителите има недоволство и то ескалира, особено след последното замърсяване. От няколко дни хората коментират, организират се. Те искат институциите да си влязат в ролята, да отстранят нередностите, и който е причинил замърсяването да си поеме отговорността, както и да бъде санкциониран“, обясни Манолова.

Тя посочи, че жители на квартала са съобщили, че ще предявят граждански иск срещу нефтопреработвателното дружество, отговорно за обгазяването. По думите й, хората гледат с недоверие на измервателната станция, по отношение на показателите, които отчита. Тя посочи, че протестни действия ще има, но все още не ясно кога. Жителите от квартала ще потърсят първо съвет от адвокат какви мерки точно трябва да предприемат, ще се инициира и комитет.

По думите на Манолова, има входирана и подписка в Общински съвет, в която има около 380 подписа, но до този момент отговор няма. „Чух от няколко човека искане, че е крайно време нефтопреработвателното дружество да си направи зелен пояс в собствения имот, да го обгради с висока растителност, за да може да се яви като някаква преградна стена“, каза още Антоанета Манолова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега