Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В "М. рудник" започват да строят социален център и забавачница

Създаването на центъра ще отвори 100 работни места
В "М. рудник" започват да строят социален център и забавачница

Бургас спечели европейски средства за изграждане на Общностен център за ранно детско развитие и родителска подкрепа "Надежда", съобщиха от общината. Парите идват по проект за социално включване към Министерство на труда и социалната политика. Привлеченото безвъзмездно финансиране е в размер на 2 670 000 лв.

Бургас спечели европейски средства за изграждане на Общностен център за ранно детско развитие и родителска подкрепа "Надежда", съобщиха от общината. Парите идват по проект за социално включване към Министерство на труда и социалната политика. Привлеченото безвъзмездно финансиране е в размер на 2 670 000 лв., а общата стойност на проекта е над 3 млн. лв. По-голямата част от тази сума е предвидена за строителството на нова детска градина в „Меден рудник”. Тя ще е със 120 места и струва близо 2 млн. лв.

„Надежда” ще се казва и детската градина, и целият Общностен център, групиран около нея. Целевата група на проекта са децата до 7 години и техните родители. За тях ще бъдат осигурени услуги, предоставящи им знания и умения за семеен живот и позитивно родителство, отговорно поведение към себе си и околните, подобряване готовността на децата за включване в образователната система. Създаването на общностния център ще отвори близо 100 работни места – за педагози, психолози, здравни и социални работници, логопеди.

Екипът от специалисти ще обслужва всички детски градини в община Бургас. Ще бъде осигурена възможност за транспортиране на деца във възраст за детска градина до детските заведения, които имат капацитета да ги приемат. За тази цел ще се закупи училищен автобус с 27 места. Като съпровождаща дейност по проекта ще се изградят здравни кабинети в кварталите „Победа” и Горно Езерово. Там ще се извършват профилактични прегледи и ще се следи за спазване на имунизационния календар.

Строителството на Общностния център с детска градина „Надежда” ще започне през лятото на тази година. Избраното място се намира до бл. 102, 103, 104 в „Меден рудник”. Срокът за цялостно изпълнение на проекта е 2 години.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега