Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В "Славейков" започна строителство на спортен комплекс за 38 млн. лв.

В "Славейков" започна строителство на спортен комплекс за 38 млн. лв.

Кметът Димитър Николов, спортният министър Свилен Нейков и президентът на Българска федерация по борба Валентин Йорданов дадоха старт на проект за изграждане на нов спортно-медицински комплекс.

Кметът Димитър Николов, спортният министър Свилен Нейков и президентът на Българска федерация по борба Валентин Йорданов дадоха старт на проект за изграждане на нов спортно-медицински комплекс. Той се изпълнява от БФБ, в партньорство с Община Бургас и дружеството “ЕВРОБУЛ БФБ”. Теренът, върху който ще строи инвеститорът, е общински, с площ 23 264 кв.м., разположен в ж.к. “Славейков”.

И в момента там има съществуваща спортна инфраструктура /открит, покрит басейн, зали/, но тя е твърде амортизирана и част от съоръженията от години не са годни за използване. Новият проект включва изграждане на:    

* Покрит плувен басейн – 25 м.

* Медицински център и фитнес

* Две многофункционални спортни зали

* Тренировъчна зала по борба и зала за игри без топка

* Конферентни зали, хотелска и търговска част

* Открит плувен басейн с олимпийски размери – 50 м., съоръжен с нови трибуни.  

Стойността на предвидената инвестиция е около 38 милиона лева, а срокът за изпълнение и завършване на обекта – 24 месеца. Новият спортен комплекс ще е с осигурени паркоместа и достъп на хората с увреждания. След изтичане на 30-годишния срок на договора с Община Бургас за ползване на нейния терен, тя ще придобие безвъзмездно правото на собственост върху всички построени съоръжения и сгради.  

По думите на Свилен Нейков – министър на физическото възпитание и спорта – “Бургас е първият град у нас, успял да се възползва от последните промени в Закона за физическото възпитание и спорта, за да може на партньорски начала с федерацията да почне изпълнението на този проект”.  

“Буквално часове след обнародването на новия закон подготвихме и подадохме документацията. Благодаря на Общинския съвет в Бургас, че гласува за реализацията на този полезен за града проект. Благодаря и на Българската федерация по борба, в лицето на Валентин Йорданов, че избра Бургас, за да направи такава крупна инвестиция. Не на последно място благодаря на бургаските борци, чийто глас също натежа, за да дойде проектът при нас. Следващата ни крачка ще е изграждането на представителна многофункционалната зала в Изгрев, за да може Бургас да е домакин на световни и европейски първенства в различни спортове”, каза кметът Димитър Николов.  

 Гости на днешната първа копка бяха областният управител Константин Гребенаров, председателят на местния парламент Снежина Маджарова, народните представители Димитър Бойчев, Галина Милева, Диана Йорданова, Стоян Гюзелев, кметовете на Средец и Приморско – Иван Жабов и Димитър Германов, много общински съветници. Събитието уважиха и някои от най-успешните бургаски борци: европейските шампиони Янчо Патриков, Иван Гинов, Дончо Жеков, Стефан Иванов и Руси Петров, сребърният медалист от световно първенство Янчо Павлов, Ангел Сотиров, Христо Думанов и др.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега