Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Русия регистрираха ваксина срещу коронавирус за животни

В Русия регистрираха ваксина срещу коронавирус за животни

Други страни, включително Гърция, Полша, Австрия, както и САЩ, Канада и Сингапур, проявяват интерес към руското откритие

В Русия регистрираха първата в света ваксина срещу коронавирус за животни, предава ТАСС, цитирана от Агенция „Фокус“. Тя е разработена от Росселхознадзор, като се позовава на заместник-ръководителя на надзорното ведомство Константин Савенков. Според него през април може да се стартира масово производство на ваксината на базата на най-голямата в страната платформа за производство на лекарства за животни.Той добави, че в клиничните изпитания на ваксината, започнали през октомври миналата година, са участвали кучета, котки, арктически лисици, норки, лисици и други животни.

„Резултатите от изследването ни позволяват да направим заключение относно безопасността на ваксината и нейната висока имуногенна активност, тъй като всички тествани ваксинирани животни в 100% от случаите са развили антитела срещу коронавирус“, увери той. Савенков също така отбеляза, че учените от Росселхознадзор продължават да изследват колко дълго се развива имунитетът след прилагане на лекарството. „Днес е поне шест месеца“, каза той. Други страни, включително Гърция, Полша, Австрия, както и САЩ, Канада и Сингапур, проявяват интерес към руското откритие.

„Във връзка с регистрацията на случаи на болести по животните COVID-19 в много страни по света, ваксината, разработена от ФГБУ „ВНИИЗЖ“, се планира да бъде закупена както от местни ферми за кожи, така и от търговски структури от Гърция, Полша и Австрия. Интерес към „Карнивак-Ков“ проявяват фирми от САЩ, Канада и Сингапур“, каза Савенков.

Според него ваксината е от особено значение, тъй като, както отбелязва Световната организация за здраве на животните, някои животински видове са податливи на COVID-19. Случаи на това заболяване са регистрирани в много страни по света, които ежеседмично съобщават за нови случаи. Например миналата седмица е получена информация за откриването на коронавирусна инфекция при три домашни любимци в Мексико и един в Италия“, даде пример заместник-ръководителят на Росселхознадзор.

Той също така припомни, че седмица по-рано официални източници в Аржентина обявиха регистрацията на болестта при четири кучета и котки. Освен това през 2020 г. във ферми за норки бяха регистрирани масови заразявания с COVID-19. По-специално, инфекции с мутирал вирус бяха открити в повечето ферми за производство на кожи в Дания, във връзка с които властите на страната решиха да избият тези животни. Според Савенков в Русия досега официално са установени два факта на заразяване на котки с нова коронавирусна инфекция: в Москва и Тюмен.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега