Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В УМБАЛ "Дева Мария" спасиха недоносено бебе, тежащо 700 грама

В УМБАЛ "Дева Мария" спасиха недоносено бебе, тежащо 700 грама

Това е четвъртото бебе с екстремно ниско тегло, което екипа на Неонатологично отделение в университетската болница спасяват за период от една година.

Лекарите неонатолози в УМБАЛ "Дева Мария" спасиха бебето на младо семейство, което поради усложнения по време на бременността се родило в 26-та гестационна седмица и изключително ниско тегло - 700 грама. Това е четвъртото бебе с екстремно ниско тегло, което екипа на Неонатологично отделение в университетската болница спасяват за период от една година.

Поради преждевременното раждане, момченцето е с тежка степен незрялост и недоносеност и неефективно собствено дишане. Налага се спешна реанимация в родилна зала и превеждането му в интензивен сектор на отделението по Неонатология. Проведена е терапия с трикратно инсуфлиране на сърфактант, продължителна апаратна вентилация и последваща кислородотерапия в рамките на 2 месеца.

Провеждането на комплексно лечение, съчетано с диагностика, дава възможност за преодоляване на настъпилите усложнения – белодробни (бронхо-пулмонална дисплазия), сърдечни (персистиращ артериален канал), неврологични (интравентрикуларен кръвоизлив) и офталмологични (ретинопатия).

На родителите е предоставен ежедневен достъп и възможност да следят от близо целия процес на лечение. След стабилизирането, в рамките на 15 дни преди изписването те участват активно в процеса на обгрижване и хранене на бебето. 
 
Най-малкият член на щастливото бургаско семейство, роден на 10-ти януари, бе изписан от Неонатологично отделение в петък, 20-ти април, деня в който хронологично е трябвало да се роди.

"Детето се роди екстремно недоносено – 700 грама. Целият ни екип положи изключително големи грижи за това бебче. От тук нататък следва докато малкото момченце навърши 3 годинки то да бъде проследявано от нас по отношение на физическо и нервно-психическото му развитие. Нашата основна цел е от отделението да се изписват здрави дечица, които да радват родителите си цял живот," обясни д-р Нурие Шабан – най-новият специалист неонатолог в отделението.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега