Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В заподозрения за двойното убийство в Лозен е намерена банкова карта на една от жертвите

В заподозрения за двойното убийство в Лозен е намерена банкова карта на една от жертвите

Обвиняемият 34-годишен мъж е дал подробности за това как е извършил двете убийства край Лозен.

При извършения оглед и претърсване в Бургас у заподозрения за двойното убийство в Лозен Чавдар Бояджиев са открити боен пистолет с пълнител, кутия с патрони и банкова карта на името на убития 27-годишен мъж. Това обявиха на брифинг от прокуратурата.

От държавното обвинение подчертаха, че е назначена биологична експертиза, която  да установи дали по иззетите вещи в дома на обвиняемия има следи от двамата убити. Ще се направи и химическо изследване, което да провери дали в натривките, взети от ръцете на обвиняемия, има наличие на капсулни частици. От експертното заключение става ясно, че има наличие на такива, което води до извод, че в близък период от време лицето е произвеждало изстрели с огнестрелно оръжие. Заключението на балистичното изследване е, че намерените проектили и гилзи, открити на мястото на убийствата, са изстреляни от открития в управлявания от обвиняемия автомобил. 

Има разумни основания да се смята, че Бояджиев е извършил двете убийства, посочват от прокуратурата. Той е привлечен в качеството на обвиняем за убийството на две лица. Задържан е за срок до 72 часа. В понеделник ще бъде разгледано искане за мярка за неотклонение "задържане под стража".  Обвиняемият 34-годишен мъж е дал подробности за това как е извършил двете убийства край Лозен. 

Бояджиев сам е заявил, че е извършил умишлено убийство през април 2022 година. За това престъпление вече е освободено ръководството на Осмо районно полицейско управление в София, съобщи зам.-главният секретар на МВР Живко Коцев, който посочи, че е снето доверието от началника на РПУ-то. 

През май 2023 година е бил признат за виновен за това, че е извършил, в съучастие с други лица, лека телесна повреда по хулигански подбуди. Поради факта, че към този конкретен момент той не е бил осъждан, законът задължава съда в Несебър да го освободи от наказателна отговорност и да му наложи административно наказание - глоба от 1000 лева, стана ясно от брифинга. 

Източник: Nova
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега