Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Валери Борисов: Електронната търговия вдига приходите от пощенски услуги

Валери Борисов: Електронната търговия вдига приходите от пощенски услуги

Ежегоден ръст от 5% отбелязва пощенският пазар у нас, заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов.

Ежегоден ръст от 5% отбелязва пощенският пазар у нас, заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов при откриването на юбилейното 50-то Пленарно заседание на Европейския комитет по пощенско регламентиране в София. По думите му, една от основните причини за това развитие е електронната търговия.

Динамичният ръст на електронната търговия предоставя за пощенските оператори нова ниша, в която да развиват дейността си, чрез доставка на стоките, поръчани онлайн, като пощенски колети, посочи Борисов. По думите му, т.нар. "неуниверсални пощенски услуги" съставляват около 80% от общия обем на пазара. Делът на куриерските услуги в приходите на пощенските оператори е 65%. 

Зам.-министърът добави, че като трайна тенденция в близките години се очертава нарастване на обемите пратки и приходите на пощенските оператори от електронната търговия. В момента на националния пазар работят над 130 пощенски оператори, което безспорно е от полза за потребителите.

Европейският комитет по пощенско регламентиране е създаден през 1992 г. в рамките на Европейската конференция за пощи и телекомуникации. В него членуват министерствата и регулаторните органи на пощенските администрации на държавите от Европа.

Република България е домакин на това важно събитие за трети път. В заседанието днес и утре участват над 71 делегати от 28 държави, както и представители на Всемирния пощенски съюз и на Асоциацията на Европейските обществени пощенски оператори (PostEurop).

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега