Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Валери Мечев поема управлението на Национален парк „Пирин“

Валери Мечев поема управлението на Национален парк „Пирин“

Той обяви, че ще разчита на всеки един служител от дирекцията, на МОСВ, на държавни и общински служби, свързани с цялата територия на парка, както и на гражданите, за да може с общи усилия да се съхрани неоценимата природа на Националния парк.

От началото на март 2022 г. в длъжност като директор на Дирекция „Национален парк Пирин“ встъпи Валери Мечев. Той поема управлението на парка със заявка да бъде балансьор между всички ползватели и изпълнителната власт в интерес на хората и природата. 

„Пирин не е просто защитена територия. Пирин е кауза за едно съхранено бъдеще. С връщането ми на поста директор на ДНП "Пирин" поемам отговорността да защитавам обществения интерес съобразно законите, регулиращи управлението на защитената територия“ – заявява Валери Мечев, който е изпълнявал длъжността и в периода 2011 - 2013 г. 

Той обяви, че ще разчита на всеки един служител от дирекцията, на МОСВ, на държавни и общински служби, свързани с цялата територия на парка, както и на гражданите, за да може с общи усилия да се съхрани неоценимата природа на Националния парк. „Приоритет в работата ми ще бъде да мотивирам хората в ДНП "Пирин" за постигането на тази цел, защото осъзнавам колко е важно опазването на Пирин като природна даденост с национално, но и със световно значение. Това ще включва прозрачност в работата на администрацията и контрол за спазване на режимите и нормите на територията на парка. Искам да развием образователната дейност сред хората, особено сред младите хора“ – каза Валери Мечев при встъпването си в длъжност.

Валери Мечев е инженер-лесовъд, завършил Лесотехническия университет в София със специалност горско стопанство. Притежава управленски опит в сферата на опазване на околната среда, балансирано използване на рекреационните възможности и природните ресурси в защитени територии, опит в стопанисване и охрана в горското стопанство, както и предходен опит в областта на инвестициите в строителство на жилища и управление на имоти.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега