Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Валута за близо половин милион лева задържаха митничари на Капитан Андреево

Валута за близо половин милион лева задържаха митничари на Капитан Андреево

Митническите служители на МП Капитан Андреево откриха недекларирана валута с левова равностойност 453 277 лева при четири проверки на превозни средства.

Митническите служители на МП Капитан Андреево откриха недекларирана валута с левова равностойност 453 277 лева при четири проверки на превозни средства. При един от случаите, на 14.06.2023 г. около 01.20 часа на пункта пристига товарен автомобил с турска регистрация на път от Кралство Белгия през България за Турция. Превозното средство, управлявано от турски гражданин, е селектирано за щателна митническа проверка, при която на различни места в шофьорската кабина са открити еврови банкноти. Общото количество на недекларираната валута е 72 830 евро с левова равностойност 142 443 лева. По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура –Хасково-Териториално отделение –Свиленград.

Няколко минути по-късно около 01.40 часа на трасе „Входящи леки коли и автобуси“ пристига лек автомобил Land Rover  с швейцарска регистрация. В зоната за митнически контрол, дамата - немска гражданка, която пътувала сама от Турция за Швейцария обявила, че няма нищо за деклариране. При извършената щателна проверка инспекторите откриват под шофьорската седалка, завита в одеяло чанта, в която между пакет мокри кърпи, са били укрити 42 000 швейцарски франка с левова равностойност 84 242 лева. На нарушителката е съставен акт по Валутния закон.

Ден по-рано на 13.06.2023 г. при щателна митническа проверка на автобус, пътуващ от Румъния през България за Турция в естествена кухина на тавана в пътническия салон и зад шофьорската седалка са открити 76 000 евро с левова равностойност 148 643 лева.  Срещу водача на автобуса – турски гражданин, е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура – Хасково- ТО-Свиленград.

Четвъртият опит за пренасяне на недекларирана валута е установен на 12.06.2023 г., когато в матрака на леглото в шофьорската кабина на товарен автомобил са открити 40 000 евро с левова равностойност 78 233 лева. В хода на проверката се установява, че недекларираните средства са укрити от шофьора на камиона- турски гражданин, превозващ стока от Германия през България и Турция за Ирак. На нарушителя е съставен акт по Валутния закон.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега