Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ваньо Танов отново шеф на Агенция "Митници"

Ваньо Танов отново шеф на Агенция "Митници"

Уволненият миналата година Ваньо Танов ще бъде върнат начело на Агенция „Митници”. Това обяви служебният финансов министър Румен Порожанов.

Уволненият миналата година Ваньо Танов ще бъде върнат начело на Агенция „Митници”. Това обяви служебният финансов министър Румен Порожанов.

„Имах разговор с директора на Агенция „Митници” Павел Тонев и днес ще подпиша молбата за неговото освобождаване и на негово място ще е Ваньо Танов. Той е единственият човек, който може да вкара в ред проблемите в Агенция "Митници". Надявам се да се сформира експертен екип, който да се занимава с подобряване на събираемостта на тази агенция, която към момента е незадоволителна", заяви той.

При анализ на приходните агенции, направен от министерството, се е оказало, че по-слабата агенция, която очертава големите дефицити в приходната част, е агенция "Митници", допълни министърът.

Малко по-късно от пресцентъра на финансовото министерство изпратиха съобщение за рокадата, в което се казва, че под ръководството на Танов в агенцията "бяха въведени положителни практики, водещи до нарастване на ефективността на работата на администрацията при прилагане на митническото и данъчно законодателство и до повишаване на събираемостта на приходите".

Припомняме, че Танов се раздели с директорския пост в агенцията през август 2013 година по заповед на бившия финансов министър Петър Чобанов. Отстраняването му се забави с близо два месеца заради здравословното му състояние.Ваньо Танов оглави Агенция „Митници” на 6 август 2009 г. след идването на власт на ГЕРБ. Той бе една от ключовите фигури по време на управлението на Бойко Борисов. Неговото има беше замесено в скандала с изтеклия запис на телефонен разговор по скандала с Мишо Бирата, станал известен като "Ало, Ваньо".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега