Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ваньо Танов въдворява ред на "Капитан Андреево"

Ваньо Танов въдворява ред на "Капитан Андреево"

Директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов бе командирован на МП "Капитан Андреево", за да координира организацията на граничния пункт. Причината са километричните опашки от товарни автомобили, които вчера се извиваха от двете страни на българо-турската граница.

Директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов бе командирован на МП "Капитан Андреево", за да координира организацията на граничния пункт. Причината са километричните опашки от товарни автомобили, които вчера се извиваха от двете страни на българо-турската граница. Днес Танов ще трябва да въдвори ред, съвместно с ИА "Автомобилна администрация" и допълнителните екипи, командировани на място.

Това решение бе взето на извънредна среща на финансовия министър Владислав Горанов, транспортния министър Ивайло Московски и директора на Агенция „Митници" Ваньо Танов с представители на транспортния бранш. В рамките на тази среща бяха очертани основните проблеми, причинили затрудненията в трафика на "Капитан Андреево" и "Лесово".

Според Горанов, става дума най-вече за организацията на работата на пункта, избора на икономическите оператори на режим за митническо оформяне и мотивацията на митническите служители. Фактор бил и продължаващият с години ремонт на ГКПП "Капитан Андреево".  Финансовият министър даде пример с допълнително обявената обществена поръчка за асфалтиране.

Горанов съобщи още, че ще бъде сменен с.д. началника на Митница Свиленград Стефан Марашев, който не е могъл да предложи по-добра организация на работата на МП Капитан Андреево.

Танов, от своя страна, каза, че огромна част от проблема с натрупването на тежкотоварни превозни средства е предизвикан от практиката задействани на турска територия транзитни операции да се завършват на ГКПП "Капъкуле". Това налага на МП "Капитан Андреево" товарът да премине рентгенова и физическа проверка за сигурност и безопасност, да се постави отново под режим транзит и така да продължи движението му да крайна точка в България или друга страна в ЕС. Д

иректорът на Агенция „Митници" категорично подчерта, че това е ангажимент и отговорност на българската държава като член на Европейския съюз. По тази причина министърът на финансите призова икономическите оператори коректно да избират определени митнически режими и процедури.

„Митническият пункт не трябва да бъде за митническо оформяне, а само за контрол," подчерта Владислав Горанов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега