Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ВАС потвърди 1 000 лева глоба за търговска верига за техника

ВАС потвърди 1 000 лева глоба за търговска верига за техника

Фирмата продавала чрез електронния си магазин подаръчни ваучери, без да информира своевременно клиентите си, че могат да пазаруват с тях само в търговската мрежа, но не и онлайн.

Върховниятадминистративен съд (ВАС) потвърди решението на Комисията за защита на потребителите (КЗП),че търговска верига за техника е прилагала заблуждаваща нелоялна практика. Фирмата продавала чрез електроннияси магазин подаръчни ваучери, без даинформира своевременно клиентите си, че могат да пазаруват с тях само в търговскатамрежа, но не и онлайн.

Това обстоятелство не е било посочено никъде на сайтана търговеца, дори в секцията с подаръчните ваучери, както и на самите тях. Търговецътумишлено е прикривал тази важнаинформация, която има отношение към вземанетона решение от клиента дали да закупи такъв ваучер.

Обикновено при избора наподарък ние се ръководим от това за кого е предназначен. В този смисъл, акознаем, че получателят му предпочита да пазарува през Интернет и ние очакваметози ваучер да му предостави такава възможност, то това би бил един от основнитени мотиви да го купим. Тази заблуда обаче не само би поставила подаряващия внеудобно положение, ако поднесе ваучера заедно с посланието, че може да бъдеползван и за покупки през електронния магазин на търговеца, но би създала изначителни неудобства на получателя на подаръка, смятат от КЗП. 

Припоследваща проверка контролният орган констатира, че търговецът е отстранил нарушениетои в Общите условия на сайта му вече фигурира уточнението, че ваучерите не важатза онлайн пазаруване. Независимо от това, за установената нелоялна практика еналожена санкция в размер на 1000 лв.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега