Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Васил Михайлов кани бургазлии на театър по случай юбилея си

Турнето на актьора ще мине и през Сливен, Провадия и В. Търново
Васил Михайлов кани бургазлии на театър по случай юбилея си

75 години на сцената на живота, над 60 години на сцената на българския театър, над 50 години на малкия екран и в киното, стотици роли, десетки награди – са само част от достойнствата на личността, която стои зад познатото на цяла България име – Васил Михайлов.

75 години на сцената на живота, над 60 години на сцената на българския театър, над 50 години на малкия екран и в киното, стотици роли, десетки награди – са само част от достойнствата на личността, която стои зад познатото на цяла България име – Васил Михайлов.    

Роден, кален и хиляди пъти изпитван в аплаузите на своята публика, големият актьор реши да отбележи годишнината си в четиридневно турне в Сливен (15 април), Бургас (17 април), Провадия (18 април) и В.Търново (19 април), потопен във вълнението на най-неподправените и честни очи – тези на своите зрители.

След като изигра титаничните образи на сцената на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” – Васка Пепел от “На Дъното” (1968), Лопахин във “Вишнева градина” (1974), Дантон в „Делото Дантон” (1974),Стамболов във “Величието и падението на Стефан Стамболов” (1941),  Галоти в „Емилия Галоти” (1996), Стария Глауш в „Железния светилник” (2011), а също незабравимите екранни превъплъщения на Кубрат в “Хан Аспарух” (1981), Капитан Петко войвода във “Капитан Петко войвода” (1981), Хан Крум в „Денят на владетелите“(1986), Сюлейман ага във “Време разделно” (1987), този път Васил Михайлов ще се срещне с почитателите си в образа на Дон Жуан в „Завещанието на целомъдрения женкар” от Анатолий Крим, реж. Ивайло Христов.

Спектакъл е на Театър „Българска армия”, в който титанът разгръща актьорската си мощ и мъжка същност в образа на най-великия любовник на всички времена. В деликатното и хармонично партньорство на младите си колеги – Гергана Данданова, Лидия Инджова, Тигран Торосян и Леонид Йовчев (гост), Васил Михайлов създава един все още страстен, мъжествен и волеви, но и същевременно помъдрял образ на Дон Жуан. Образ чрез който, актьорът изповядва не само философията „на” и „за” любовта, но също - философията на личния си житейски опит.

Вълнуват отблясъците на лично преживени трепети, страсти, възторзи и страдания. Сякаш любовта е намерила лик и глас, през който да се изповяда в нозете на публиката.  „Завещанието на целомъдрения женкар” е поканата, която Васил Михайлов лично изпраща до своите зрители в Сливен, Бургас, Провадия и Велико Търново. Неговият избор да отпразнува и отбележи своите 75 години на сцената на живота.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега