Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Важно за всички с проблемно сърце – прегледайте се безплатно в УМБАЛ Бургас

Важно за всички с проблемно сърце – прегледайте се безплатно в УМБАЛ Бургас

Прегледите стартират от 15 януари и ще се провеждат в Консултативен кардиологичен кабинет №2, който се намира във Втора база на Отделение по кардиология – до сградата на Инфекциозно отделение. Направление не е необходимо

Ниските температури, прекаляването с определени храни и напитки по време на празниците могат да повлияят зле на хората със сърдечно-съдови заболявания. Януари е времето, когато трябва да обърнете внимание на сърцето си и да се консултирате със специалист, ако имате обезпокоителни симптоми. Затова Отделението по кардиология в УМБАЛ Бургас обявява дни за безплатни прегледи на пациенти със социално-значими сърдечно-съдови заболявания – сърдечна недостатъчност, предсърдно мъждене, аритмии.

Консултациите ще се провеждат от д-р Иванета Йончева, специалист-кардиолог с дългогодишен опит в лечението и проследяването на пациенти с ритъмно проводни нарушения и сърдечна недостатъчност. Ако имате оплаквания от неритмичен пулс, умора и задух, сърцебиене и замайване или отоци по краката, запишете се за консултация на тел. 0879357584. Телефонът е активен от 8 до 17 ч. в делнични дни.

Прегледите стартират от 15 януари и ще се провеждат в Консултативен кардиологичен кабинет №2, който се намира във Втора база на Отделение по кардиология – до сградата на Инфекциозно отделение. Направление не е необходимо. Целта на кампанията е ранна диагностика и навременно лечение, за да се избегнат тежки усложнения.Сърдечната недостатъчност е едно от основните заболявания, които водят до инвалидизация и смъртност при пациентите над 65 г. Проявява се умора и задух при обичайни ежедневни дейности и може да се съпроводи от сърцебиене и гръден дискомфорт. Честа начална изява на болестта е поява на отоци по долните крайници и тежест в дясно подребрие. Причините за развитие на сърдечна недостатъчност могат да са най-различни: от лошо контролирана артериална хипертония, исхемична болест на сърцето и сърцебиене до възпалителни заболявания, засягащи сърдечния мускул и вродени дефекти в развитието му.

Предсърдното мъждене е състояние на аритмична сърдечна дейност, много често съпроводено от висока сърдечна честота.  Пациентите споделят за чувство за треперене зад гръдната кост, замайване и нестабилност или просто общо неразположение. Тези неспецифични оплаквания могат да доведат до ненавременното поставяне на диагноза и забавяне в започване на правилно лечение. Наличието на предсърдно мъждене поставя пациентите в риск от развитие на други усложнения като исхемичен мозъчен инсулт и сърдечна недостатъчност. Исхемичният мозъчен инсулт е тежко заболяване с висока инвалидизация и смъртност при засегнатите пациенти.Отделението по кардиология на УМБАЛ Бургас е водещо в консервативното и инвазивното лечение на сърдечно-съдовите заболявания. Само през инвазивния сектор на отделението миналата година са преминали над 700 пациенти с исхемична болест на сърцето. Поставените пейсмейкъри са 70.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега