Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вдигат двойно глобите за превишена скорост

Вдигат двойно глобите за превишена скорост

От до 50 до 100% увеличение на глобите за шофиране с превишена скорост, предвиждат промени в закона за движение по пътищата, внесени от депутати от ГЕРБ, начело с председателя на транспортната комисия Иван Вълков, съобщи самият той.

От до 50 до 100% увеличение на глобите за шофиране с превишена скорост, предвиждат промени в закона за движение по пътищата, внесени от депутати от ГЕРБ, начело с председателя на транспортната комисия Иван Вълков, съобщи самият той. Двойно, на 20 лева, скача глобата за шофиране с превишение на скоростта с 10 км/ч над допустимата в населено място. От 250 на 350 лева се повишава санкцията, ако си карал с над 50 км/ч повече от позволеното. Да отпадне санкцията за отнемане на книжката за три месеца при това нарушение, предлагат избраниците. Идеята им е свидетелството за управление на МПС вече да не се взима за месец, два или три, а за цяла година, но при системно нарушение на правилата.

"Първо е завишена глобата и то доста е завишена глобата. Казахме - минимум 50%. Втори път, ако направи нарушение в рамките на една година, тази глоба става двойна. От 300 лв. става 600 лв. Ако стане трети път, тогава се отнема книжката и то не за един месец или два, а направо за една година. Това е редът на глобата. Дава се възможност за плащане. Тук говорим само за превишена скорост, над 30 км. Знаете, че над 50 км всеки 5 км са с 50 лв. повишаване на глобата. Извинявайте, но това са много сериозни санкции", така аргументира поправките Иван Вълков.

В моментa, в който законът влезе в сила. Този електронен фиш може да бъде текстови, може да бъде и на монитен носител. На хартиен носител ще е в началният период, а в информацията, която имаме е, че КАТ имат възможност в тримесечен срок да въведат в действие тази система за работа, в този електронен вид - да има един общ единен център."Тук ни се предлага една новост, че санкциониран ще бъде собственикът на моторното превозно средство, когато бъде констатирано от техническо средство нарушението, тоест от камера - сниман си - санкциониран ще бъде собственикът.

Тук се вменява едно задължение, че той трябва да каже кой е бил този, който е нарушил. За мен това е една абсурдна юридически теза. Има още едно противоречие - когато е констатирана превишена скорост от водача с техническо средство, ти плащаш само глоба, защото ще получиш електронен фиш. Когато те засекат полицаите, не само, че ще си платиш глобата, но ще ти отнемат точките, които се полага по точковата система. Аз питам каква е разликата в нарушението?", е мнението на бившия транспортен министър Петър Мутафчиев от левицата.

 

Източник: радио "Дарик"

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега