Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вече е допустимо ползването на преотстъпване на данък от земеделски стопани

Вече е допустимо ползването на преотстъпване на данък от земеделски стопани

България получи разписка с окончателния идентификационен номер на помощта от Европейската комисия съгласно Регламент (ЕС) № 702/2014 на Комисията от 25 юни 2014 година относно деклариране на някои категории помощи в секторите на селското и горското стопанство и в селските райони за съвместими с вътрешния пазар в приложение на членове 107 и 108 от Договора за функционирането на Европейския съюз и за отмяна на Регламент (ЕС) № 1857/2006 на Комисията.

Българияполучи разписка с окончателния идентификационен номер на помощта отЕвропейската комисия съгласно Регламент (ЕС) № 702/2014 на Комисията от 25 юни2014 година относно деклариране на някои категории помощи в секторите населското и горското стопанство и в селските райони за съвместими с вътрешнияпазар в приложение на членове 107 и 108 от Договора за функционирането наЕвропейския съюз и за отмяна на Регламент (ЕС) № 1857/2006 на Комисията.

Това вече позволява да се ползвапреотстъпване на данък от земеделски стопани за 2014 г. Става въпрос заданъчните облекчения по чл.189б от Закона за корпоративното подоходно(преотстъпване на до 60 на сто от корпоративния данък) и по чл. 48, ал. 6 отЗакона за данъците върху доходите на физическите лица (преотстъпване на до 60на сто от данъка върху годишната данъчна основа).

Във връзка с промяната направното основание на схемата за помощ, са направени изменения в ЗКПО и ЗДДФЛ.Променени са някои изисквания по отношение на инвестирането на преотстъпенияданък, както и са въведени ограничения за някои категории задължени лица.

Земеделските стопани, които вечеса подали декларации, но искат да се възползват от облекченията, могат даподадат нова, коригираща декларация до изтичане на срока за подаване нагодишните декларации за 2014 г.: 31 март – за юридическите лица; 30 април – заедноличните търговци.Тези, които не успеят да направяттова в указания срок, могат да предявят искане за корекция във вече подадениданни в офиса на НАП по регистрация.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега