Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ведомствените бензиностанции ще докладват по интернет доставките на гориво

Ведомствените бензиностанции ще докладват по интернет доставките на гориво

Ведомствените бензиностанции, които отговарят на определени условия могат да не купуват и въвеждат в експлоатация нивомерни системи гласят последните изменения в Закона за данък върху добавената стойност.

Ведомствените бензиностанции, които отговарят на определени условия могат да не купуват и въвеждат в експлоатация нивомерни системи гласят последните изменения в Закона за данък върху добавената стойност.

Преди измененията обектите за зареждания с горива за собствени нужди бяха длъжни да инсталират електронни системи с фискална памет и нивомери до края на март 2013 г. Всяко лице, което използва ведомствената си бензиностанция единствено за зареждане на собствените си превозни средства, машини, съоръжения и др., не продава гориво и извършва плащанията си към доставчици на гориво само по банков път, може да не въвежда в употреба  електронна фискална система с нивомери.

Вместо това, от началото на май 2013 г. ще е длъжен да изпраща информация за доставчика и доставените количества гориво чрез електронна услуга, достъпна на сайта на НАП. Освен това от 01.05.2013 г. всяко данъчно задължено лице, доставчик или получател по доставка на течни горива, ще подава в НАП данни за доставката и движението на доставените/получените количества течни горива, както и за промяната в тях.

Данните ще се подават по електронен път с квалифициран електронен подпис в уеб-базирано приложение на интернет страницата на НАП на датата на данъчното събитие или на датата на възникване на промяна в обстоятелствата. Това означава, че лицата директно ще подават данните в НАП чрез интернет страницата на агенцията. Електронната услуга ще бъде пусната в експлоатация до края на април.

Най-многобройни са ведомствените бензиностанции при селскостопанските производители, които ги използват за зареждане на земеделската си техника, както и в пътническите и товарни превози. НАП започва поредица от информационни срещи с тези браншове, за да разясни промените в законодателството и изискванията за подаване на информация.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега