Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Великденско затишие пред Белене

Великденско затишие пред Белене

Светлият Великден получи своя ореол от празнични новини ( ако не броим убийството на шестима подрастващи от пиян шофьор на приблизително същата възраст в малко българско градче, чиято трагедия обаче не предизвика съчувствена реакция от празнуващите „държавници“).

Светлият Великден получи своя ореол от празнични новини ( ако не броим убийството на шестима подрастващи от пиян шофьор на приблизително същата възраст в малко българско градче, чиято трагедия обаче не предизвика съчувствена реакция от празнуващите „държавници“).

В един сайт чета уверенията на браншови шеф на хлебопроизводителите, че цената на хляба ще се стабилизира и ще пада дори. За цената на горивата от другия важен бранш не обещават ново поскъпване, което също е добра новина- а и протестите на недоволните от скъпотията на тази ценообразуваща основна стока великодушно стихнаха по Великден. Отлична новина за олигарсите и техните протежета във властта!

 Но всичко това е нищо в сравнение с поредицата новини по света и у нас, които ни „касаят“ ( както се казва на т.н. български език). Премиерът на Русия и едноличен собственик на управляващата партия „Единна Русия“ Владимир Путин зарадва сънародниците си и нас ( като най-зависима икономика от Русия в Европа) с двучасова реч по най-гледаната тамошна телевизия. Речта обрасна с въпроси и отговори до общо 4 часа добродушно общуване с народа по правилата на опитната постсъветска пропаганда. Есенцията от изявата остана обещанието до 10 години Русия да стане една от 5-те най-развити икономики в света. Това напомня доста самохвалството на Никита Хрушчов, който обещава за няколко петилетки страната на победилия социализъм да настигне и изпревари САЩ.

Изявата на Путин е явно вдъхновяваща „по веригата“. Българският му аналог, едноличният собственик на ГЕРБ Бойко Борисов, бързо обеща въпросът за АЕЦ „Белене“ да се прехвърли в парламента, което е сигурна гаранция за проруско решение на българския въпрос от най-голяма важност. А посланик Юрий Исаков, говорителят на Борисов по въпросите на Белене ( нямам предвид концлагера- по този въпрос той мълчи), за пореден път се изказа от името на България без да предизвика каквито и да било аналогии с Каулбарс от страна и на президента Първанов. Макар България да няма официално решение и да се намира поне за пред публиката в състояние на „оживена дискусия“ с ярко разграничаване на противоположните позиции за ядрения обект, Исаков отново предпостави нещата с изявление в стил „ ще строите и още как, щом ние ви казваме“:

“АЕЦ „Белене“ ще се построи, въпреки че правителството все още не е сключило окончателен договор. Това заяви руският посланик в България Юрий Исаков пред NBT.Според него проектът е безопасен за населението и финансово аргументиран.„На 100% съм убеден, че АЕЦ „Белене“ ще бъде построен. Проектът е изгоден за България, за Русия и за Европа. Дава възможност за чиста, евтина и стабилна енергия и затова съм оптимистично настроен. Остава да приключат сметките и разчетите, но ние сме абсолютно спокойни“, каза Исаков.Енергията, която ще бъде произведена от АЕЦ „Белене“, ще възстанови финансовата инвестиция, а приходите в бюджета ще са минимум 8 милиарда евро директни постъпления само от данъци и такси, смята Исаков. В процеса на изграждане на атомната електроцентрала ще бъдат назначени на работа 80 000 човека, изтъкна още руският посланик.Според него АЕЦ „Белене“ е единственият възможен източник на енергия, който може да замени закриването на мощности в АЕЦ „Козлодуй“. “(в. „Труд“)

Както виждате, истинският Каулбарс, когото обаче не забелязват нито Първанов, нито Борисов като такъв, необезпокоявано унижава правото на България поне формално да решава сама какво да прави на българска територия и ако не друго- да имитира малко независимост и национално достойнство. Исаков просто не позволява такова своеволие и държавните ни ръководители раболепно си налягат парцалите. Ако не беше вярно, щяха поне заради театъра на накърненото его да възкликнат нещо от рода на :„ позволете ни сами да се произнесем по въпроса, който вие определяте като решен и така ни издавате, че сме се договорили задкулисно“.

Не забелязват това и от „Атака“, чийто лидер Волен Сидеров иначе прогледна чудотворно на 10-та година от управлението на Първанов, че държавният ни глава разиграва цирка с позирането в православните храмове, наконтен с подходящия за камерите фон дьо тен. Защото тук е прието да има боричкания и спречквания за цени, гримове и други напудрени популистки въпроси, но стане ли дума за истинското отстояване на национала позиция като опозиция на руския натиск, производителите на новини от политическия ни „елит“ ослепяват, онемяват се правят, че оглупяват- по стара руска традиция „юродивите“, т.е. „чалнатите“ никой не ги закача ( един такъв се осмелил да се озъби дори на Иван Грозни на връщане от масовото клане на негови сънародници в Нижни Новгород).

Да се правиш на луд у нас е не само здравословно, но и доходоносно – питайте групата български журналисти, разходени до Русия на сметка на домакините преди Великден. И да не получите отговор, ще разберете за какво става дума. Очаквайте новата порция усилена пропаганда по (уж)българските вестници, сайтове и телевизии ( купени от руското ядрено лоби ) в полза на проекта „Белене“ – в момента се пишат и съгласуват статиите и телевизионните филмчета.

Не губя надежда поне един български журналист ( макар пиарите да са ги подбрали към Москва като са ги подбирали внимателно) да се разбунтува и да разкаже как руснаците подкупват масово и безогледно представители на средствата за масова реклама на руските интереси- направо чрез напазаруваните им редакции. В книгата „Течна дружба“ ще можете да видите многобройни примери за това, как след подобни посещения залпово се появяват медийни фоейрверки в чест на светлото руско ядрено бъдеще на България. Приятно четене и на онези, чиито имена не съм спестил макар да знам, че не лично подписалите се под срамните текстове са най-виновни за тях.

 

Източник: “ivo.bg

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега