Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Венеция посрещна Бургас - бъдещата евростолица на културата

Венеция посрещна Бургас - бъдещата евростолица на културата

В рамките на международна среща „Венеция посреща България“ зам.-кметът по култура в Община Бургас Йорданка Ананиева представи кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата 2019.

В рамките на международна среща „Венеция посреща България“ зам.-кметът по култура в Община Бургас Йорданка Ананиева представи кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата 2019. В събитието взеха участие кметът на Венеция Джорджо Орсони, посланикът на Италия в България Н. Пр. Стефано Бенацо, посланикът на България в Италия Н. Пр. Тодор Стоянов, както и кметове и експерти от другите български градове–кандидати за културни столици на Европа – София, Пловдив, Русе, Велико Търново, Кюстендил.

„Европейска столица на културата е инициатива, която дава възможност да се популяризира богатото културно разнообразие и историческо наследство на страните ни, инициатива,  допринасяща значително за развитието и обновяването на градовете. Тя ще създаде редица партньорства, в които всички ще си помагаме взаимно“, заяви Йорданка Ананиева в презентацията си.

Тя подчерта, че в надпреварата за титлата Бургас е обединил общините от бургаска област. На срещата стана ясно, че това е моделът, който следва и Венеция при подготовката на кандидатурата си. Ананиева представи богатото културно и историческо наследство на региона, традиционните културни инициативи, фестивали и иновативни събития.

Всички участници във форума се обединиха около извода, че в това състезание ще има победители и победени, но няма да има губещи, защото в процеса на подготовка се създават  полезни за градовете инициативи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега