Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Венецуелският президент Уго Чавес почина

Венецуелският президент Уго Чавес почина

Президентът на Венецуела Уго Чавес почина след продължителна борба с рака във вторник следобед, съобщиха правителствени източници от Каракас. Новината беше потвърдена от световните агенции. 58-годишният държавен глава управлява южноамериканската страна в продължение на 14 години.

Президентът на Венецуела Уго Чавес почина след продължителна борба с рака във вторник следобед, съобщиха правителствени източници от Каракас. Новината беше потвърдена от световните агенции.

58-годишният Чавес се подложи на четири операции за две години, последната от които бе извършена през декември в Хавана. Оттогава президентът не се беше появявал публично. Той дори пропусна полагането на клетва за началото на новия си президентски мандат.

Правителството периодично съобщаваше разнопосочни данни за състоянието му - че има белодробна инфекция, че се подобрява, че е подложен на алтернативно лечение. Венецуелците логично започнаха да настояват за повече информация. Преди няколко дни стана ясно, че на 18 февруари Чавес е бил преместен от Хавана в Каракас, където продължава лечението му.    

По-рано през деня, в обръщение, излъчено по националната телевизия, вицепрезидентът Николас Мадуро заяви, че раковото заболяване на Чавес е поредният заговор на враговете на страната в поредицата конспирации срещу президента през 14-годишното му управление. Мадуро добави, че комисия от учени ще разследва възможността Чавес да е заразен умишлено. Той отбеляза, че "в историята има много подобни примери, последният от които е заболяването на палестинския лидер Ясер Арафат".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега