Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Везенков избухна с нов личен рекорд в НБА

Везенков избухна с нов личен рекорд в НБА

Българинът прекара 24 минути на терена, за да запише нов личен рекорд от 13 точки и да добави към сметката си още 5 борби, като при стрелба от игра бе 5/7 и 3/5 от далечно разстояние

Александър Везенков за пореден път показа на какво е способен, след като изигра страхотно второ полувреме при загубата на Сакраменто Кингс от Лос Анджелис Клипърс със 117:131 в двубой от редовния сезон в НБА. Българинът прекара 24 минути на терена, за да запише нов личен рекорд от 13 точки и да добави към сметката си още 5 борби, като при стрелба от игра бе 5/7 и 3/5 от далечно разстояние. Везенков бе и единственият състезател на терена, който на почивката разполагаше с положителен +/- от отбора на Кингс с +7, а след края на мача отново бе с най-високия +6.

Така Сакраменто Кингс разполага с баланс от 10 победи и 7 поражения. Следващия двубой на Везенков и съотборниците му е тази неделя от 5:00 българско време срещу състава на Денвър Нъгетс у дома. Везенков за първи път влезе на терена в края на първия период, но за кратко, след като бе изваден за последната защита на тима му. Той обаче започна втората четвърт и бързо се разписа с борба, а малко след това отбеляза и първата си тройка. Българският национал отново се появи на терена при старта на второто полувреме, а малко след това отбеляза и втората си точна стрелба от далечно разстояние. Везенков стана и третия най-добър реализатор, веднага когато направи страхотна добавка в нападение под коша, с която записа и борба в нападение. Страхотното представяне на българина продължи и с още една отлична атака в нападение, а след това наниза и третата си тройка, с която постави и новия си личен рекорд от 13 точки.

Везенков остана в игра и в началото на заключителната част, но бе заменен заради второто си лично нарушение. Сакраменто успя да скъси изоставането си до 13 точки при 100:113, но съперникът им не позволи на Кингс да скъси още разликата. Българинът отново се завърна в игра за оставищите 5 минути до края на срещата, но така и не намери възможност да подобри още показателите си. С 40 точки се отличи ДеАрън Фокс, а 36 за Клипърс отбеляза Кауай Ленард.

Източник: bgbasket.com
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега