Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Виенският камерен оркестър гостува за първи път в Бургас през април

Виенският камерен оркестър гостува за първи път в Бургас през април

Тази година дните на австрийската култура и изкуство в Бургас ще започнат с концерт на Виенския камерен оркестър. Първото гостуване на виенските виртуози в крайморския град е насрочено за 7-ми април, от 19 часа.

Тази година дните на австрийската култура и изкуство в Бургас ще започнат с концерт на Виенския камерен оркестър. Първото гостуване на виенските виртуози в крайморския град е насрочено за 7-ми април, от 19 часа.

В залата на Драматичен театър "Адриана Будевска" ще звучат произведенията Дивертименто в ре мажор КV 136 на Моцарт, 3 пиеси "В емиграция" на Паул Хертел и Секстет в си бемол мажор оп.18 на Й. Брамс. Програмата е специално подбрана за участието на оркестъра в България.

Билетите за класическия концерт вече са в продажба. Може да ги откриете на касите на НХК, Държавна опера - Бургас и Експозиционен център "Флора", а в деня на концерта на място в ДТ "Адриана Будевска". Цената на билетите е символична: 10 лв. редовен, 5 лв. за учащи и пенсионери. 

Виенският камерен оркестър е основан през 1946 г. През своята 70-годишна концертна дейност оркестърът се е утвърдил като един от водещите камерни оркестри в музикалния свят. Първият главен диригент на оркестъра Карло Дзеки, дългогодишният ръководител Филип Антремон, както и редовната съвместна работа с гост диригенти като Йехуди Менухин и Шандор Вег, допринасят за стила и облика на оркестъра.

Под ръководството на настоящия главен диригент Щефан Владар, Виенският камерен оркестър продължава да затвърждава международния си авторитет. Музикантите имат многобройни изяви в австрийската столица, където наред със собствен концертен цикъл в Концертхаус, оркестърът свири и в Музикферайн и Театър на р. Виена. Концертните турнета на всички континенти се посрещат с много висока оценка от публиката.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега