Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Виктор Понта ще ръководи новото румънско правителство

Виктор Понта ще ръководи новото румънско правителство

Парламентарните избори в Румъния дадоха мандат на управляващия левоцентристки съюз за следващите четири години и възможност да осъществи дългосрочни проекти, заяви румънският премиер Виктор Понта, цитиран от Ройтерс.

Парламентарните избори в Румъния дадоха мандат на управляващия левоцентристки съюз за следващите четири години и възможност да осъществи дългосрочни проекти, заяви румънският премиер Виктор Понта, цитиран от Ройтерс. Лявоцентристката коалиция получава 57% от гласовете според предварителните резултати от социологическите анкети сред гласувалите.

Резултатите бяха излъчени по националната телевизия в северната ни съседка. Социално-либералният съюз (СЛС) на министър-председателя Виктор Понта, който управлява от месец май 2012 г., води пред дясноцентристката опозиция на президента Траян Бъсеску. Резултатите са 57% за левите, срещу 19% за привържениците на Бъсеску.

"Това е победа срещу режима на президента Траян Бъсеску", каза съпредседателят на социално-либералния съюз Крин Антонеску в предизборния щаб. Две други проучвания, потвърждават този безпрецедентен резултат, от първите избори в посткомунистическа Румъния през 1990 г. Левицата обаче ще трябва да съжителства с политическия си противник Бъсеску, чийто мандат е до 2014 година.

Според екзит-пол проучванията опозиционният Съюз Дясна Румъния е получил 19 на сто от гласовете. Съпредседателят на СЛС и председател на Сената Крин Антонеску обяви, че резултатите от днешните избори са "победа срещу режима на Траян Бъсеску", предаде АФП.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега