Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Винопроизводители представиха нови реколти на Празник на виното

Винопроизводители представиха нови реколти на Празник на виното

Несебърското село Гюльовца събра днес стотици любители на домашно приготвеното вино.

Несебърското село Гюльовца събра днес стотици любители на домашно приготвеното вино. Поводът бе първото издание на Празникът на виното, организиран от община Несебър, който е поредната стъпка в утвърждаването на морската община като целогодишна туристическа дестинация. Празникът откри кметът на община Несебър Николай Димитров. Общо 11 винопроизводителя от различни съставни селища на община Несебър представиха своите нови реколти и най-различни бели и червени, млади вина. Групата за автентичен фолклор при читалище “Светлина” с. Гюльовца и група “Първа младост” демонстрираха обичаят за подрязване на лозята.

След дегустирането на отбраните млади вина първото място, с 67 гласа,  грабна кметът на Кошарица Павел Павлов, който представи на празника вина на трима производители от Кошарица, а четвъртото младо червено вино, бе лично негово производство. Второто място заслужено бе заето от Райчо Маринов с 51 гласа, а на трето място се подреди Демир Петров, за който гласуваха 47 души. Всички единадесет винопроизводителя, които представиха производството си на празника, получиха награди и подаръци от община Несебър.

Идеята на Община Несебър е Есенните празници на младото вино да се превърнат в традиция, която по атрактивен и забавен начин да представя и утвърждава на пазара местната продукция. Участвайки в конкурса, винопроизводителите ще могат да реализират директен контакт с потребители и търговци, както и да провокират интереса на хотелиери и ресторантьори към българското вино. По този начин Общината ще последва и световните тенденции за стимулирането на еко и биопроизводството. Не на последно място е и значението на тези празници за утвърждаването на Несебър като предпочитана туристическа дестинация през цялата година и популяризирането и на малките селища от региона.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега