Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Високи температури и нова порция дъжд през почивните дни

Високи температури и нова порция дъжд през почивните дни

В събота над по-голямата част от Централна и Западна България ще остане облачно, докато в областите около Черноморието ще има разкъсвания, по-видими по северната половина от крайбрежието

През почивните дни България ще остане под влиянието на движеща се на изток обширна област с ниско атмосферно налягане. Mеждувременно ще нахлуе порция по-студен въздух, с който в западните райони ще се усети краткотрайно захлаждане. В събота над по-голямата част от Централна и Западна България ще остане облачно, докато в областите около Черноморието ще има разкъсвания, по-видими по северната половина от крайбрежието. Валежи с различен интензитет се очакват на много места, но по-напоителните от тях ще са в Западна и Централна България. Условия за по-бурна гръмотевична активност ще има в източната половина на страната и най-вече в Дунавската равнина. Там валежите ще са локални, временно интензивни, с риск от градушка.

По местата с валежи денят ще остане прохладен с дневни температури под 20 градуса в северозападните райони и Софийското поле, докато на североизток ще се запази усещането за лято с показания на термометрите до 28-29 градуса. Процесите ще продължат да се развиват и през нощта срещу неделя. Призори в последния почивен ден в източните райони облаците ще се разкъсват, докато на запад отново ще превалява. Дневните температури ще се повишат и след краткотрайното захлаждане термометрите ще показват между 23 и 28 градуса, отново по-ниски стойности се очакват в някои западни части на страната. До ранния следобед в западната половина дъждовете ще спрат, а на изток в часовете до вечерта ще има условия за краткотрайни, локални гръмотевични валежи.

От понеделник, в дните около началото на астрономическото лято (на 21 юни) над Западна България и над повечето централни райони ще грее слънце, а облачността ще е минимална. В областите на изток обаче ще се развиват гръмотевични валежи с риск от градушка. В температурно отношение лятото ще настъпи със следобедни показания на термометрите около и на места над 30 градуса.

Източник: NOVA
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега