Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вижте кога ще се проведат задължителните матури тази година

Вижте кога ще се проведат задължителните матури тази година

По традиция изпитната сесия започва с матурата по български език и литература.

Близо 600 учители и университетски преподаватели от цялата страна ще оценяват в електронна среда изпитните работи от предстоящата сесия на ДЗИ.  По традиция изпитната сесия започва с матурата по български език и литература, която ще се проведе в петък, 19 май. Тестът се състои от 22 задачи с избираем отговор, 16 с кратък свободен отговор и 2 с разширен свободен отговор. Последният 41-ви въпрос включва писане на есе или интерпретативно съчинение, като за втора поредна година ще има две отделни теми. 

Това съобщи Евгения Костадинова, директор на дирекция "Съдържание на предучилищното и училищното образование" в МОН пред БНТ. И тази година за тройка ще са необходими 30 точки. 

Вторият задължителен държавен зрелостен изпит ще се проведе на 23 май. Профилиращите предмети, от които зрелостниците ще избират, са общо 18, но изпитите ще са 27, защото тези по чужд език се полагат на различни нива в зависимост от учебния план. На същата дата завършващите професионално образование полагат задължителния си държавен изпит за придобиване на професионална квалификация. 

По време на изпитната сесия май-юни Министерството на образованието и науката ще организира общо 83 изпита. Тук се включват първата, втората, допълнителните матури (включително изпитите по различните нива на чужд език), както и изпитите на валидирането на умения.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега