Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вижте новите рекламни клипове на България

Вижте новите рекламни клипове на България

Министърът на туризма Николина Ангелкова даде старт на рекламната кампания по паневропейските телевизии Eurosport, Discovery Channel, Euronews, National Geographic Channel. Направихме всичко възможно кампанията да стартира максимално бързо и да усвоим ефективно европейското финансиране, отбеляза министър Ангелкова.

Министърът на туризма Николина Ангелкова даде старт на рекламната кампания по паневропейските телевизии Eurosport, Discovery Channel, Euronews, National Geographic Channel. Направихме всичко възможно кампанията да стартира максимално бързо и да усвоим ефективно европейското финансиране, отбеляза министър Ангелкова.

По думите й излъчванията по някои от телевизиите са започнали още в началото на месеца, като вече са обхванали и четирите тв канала.Рекламната кампания по паневропейските телевизии е част от мерките за компенсиране спада на руски и украински туристи, като очакваме засилен интерес от Германия, Австрия и Франция, допълни Николина Ангелкова. За да започне максимално бързо излъчването, са използвани вече съществуващи клипове, които са допълнително адаптирани за кампанията - един имиджов и друг с акцент върху културно-историческия туризъм.30-секундните реклами са на шест езика - немски, френски, английски, руски, испански и български, като се работи и по други езикови версии.

Предвидено е да се въртят в праймтайма на телевизиите, предимно вечер и в сутрешните емисии.За летния сезон туроператори очакват ръст и на туристите от Полша (с 6-7%), Чехия (с 5-6%) и съседните балкански страни (Турция и Гърция с около 10%, Сърбия - към 2%, аМакедония с 3%).За Литва, Латвия и Молдова прогнозите са за по-значителен ръст - над 40%. Положителни са очакванията и за записванията от Беларус, откъдето се очакват около 5% повече туристи.Тези данни не трябва да ни успокояват - браншът е сериозно притеснен за летния сезон и ние ще търсим всички възможности за привличане на повече туристи, подчерта министърът на туризма.По всеки от четирите канала се предвижда да има три вълни на излъчване по осем седмици, като в края на годината рекламните спотове ще са достигнали над 20 хил. излъчвания на няколко континента.

Четирите медии на практика обхващат почти цялата територия на Европа, а също така държави от Близкия изток, Африка и Азия.Покритието само на Eurosport е 15 млн. зрители на ден в 54 държави. Euronews се излъчва в 156 държави и достига до 419 млн. домакинства чрез кабелни и цифрови платформи. Discovery Channel обхваща до 97 млн. домакинства само в Европа, Близкия изток и Азия. National Geographic Channel има аудитория от 458 млн. домакинства в 173 държави по света.Излъчванията се финансират по проект "Провеждане на целогодишна рекламна кампания на България по водещи паневропейски телевизионни канали". Той е на обща стойност от около 2,5 млн. евро без ДДС и се финансира по ОП "Регионално развитие" 2007-2013, но неговото изпълнение през годините е било забавено.

През последните месеци екипът на туристическото ведомство е ускорил всички процедури, за да усвои ефективно европейското финансиране. Като бонус към сключените договори с телевизиите се договарят посещения на снимачни екипи у нас.Друга безплатна екстра, върху която работи екипът на министерството, е рекламата в интернет каналите на четирите медии.Според анализите и проучванията именно европейските държави са сред основните целеви и генериращи пазари за българския туризъм, напомнят от ведомството на Ангелкова.По данни на Националния статистически институт (НСИ) за 2014 г. държавите от ЕС са с относителен пазарен дял в България над 60% и общ обем близо 4,5 млн. туристи, което е 6,1% ръст спрямо предходната 2013-а.

Останалите клипове може да видите ТУК, ТУК и ТУК!

<iframe width=447 height=251 src=https://www.youtube.com/embed/KJbv4IDReB8 frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега