Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вижте петимата номинирани за наградата Бург на годината 2017

Вижте петимата номинирани за наградата Бург на годината 2017

За своя фаворит можете да гласувате в специалната платформа на кампанията.

Гласуването за Бург на 2017-а вече започна. Тази година номинираните са петима: Емил Бурулянов, Андрей Тодоров, Георги Дюлгеров, Ваньо Вълчев, Левон Манукян. За своя фаворит можете да гласувате в специалната платформа на кампанията.

Арх. Емил Бурулянов – За архитектурните постижения и приноса към градската среда и дизайн, както и уникалните проекти наложили Бургас като град на иновации. Носител на Националната Награда за Архитектура "Архитектон 2017" за "Соларните Дървета". Носител в колектив на приза "Сграда на Годината" за "Експозиционен Център Флора" - Награда на Публиката. Носител на званието АрхиМаг на Бургаското Архитектурно Пространство "АрхиМория" за Соларната Пейка.Съорганизатор на Архитектурна Работилница АРХ+ със 7 издания и обучени над 150 студенти .

Андрей Тодоров - треньор и председател на спортен клуб „Бургас 1975“.  Трикратен абсолютен шампион и 14-кратен шампион на България, победител в много международни турнири у нас и по света. Международен треньор, съдия най-висок ранг, авторитетен лектор в международни тренировъчни лагери и семинари.  Като председател на КСТ „Бургас 1975“, организира Международен турнир по спортни танци „Купа Бургас“, един от най-старите и престижни турнири в света, който постави Бургас на световната карта като столица на спортните танци. За приноса му за Бургас, за лоялността и запазването на традициите, за таланта, победите и победителите, които създава, за магията и красотата наречени спортни танци Андрей Тодоров влиза в благородната надпревара Бург на годината 2018!

Георги Дюлгеров - за успешния проект  „Международен София филм фест на брега“. Режисьор, сценарист, продуцент, преподавател по кинорежисура, от 1999 г. професор, член на Европейската филмова академия. Георги Дюлгеров е създател на емблематични за българското кино филми - „Мера според мера“, „Авантаж“, „Гардеробът“ и др., поставя и на театралната сцена. Носител на множество престижни награди сред тях - Голямата награда от международния кинофестивал в Сараево; Сребърна мечка за „Авантаж“; „Гран при“ в Грузия; Наградата на Европейското младежко жури в Монс, Белгия; Златен рицар в Палермо. Номинацията му е за успешния проект „Международен София филм фест на брега“

Ваньо Вълчев – за цялостен  принос към Бургас и  културатa. Поет, журналист, сатирик, театрал, кино и телевизионен режисьор, общественик. Номиниран за цялостен принос към Бургас и културата. Носител е на наградата „Златен Пегас” през 2016 г., автор е на текстовете на някои от най-нежните български популярни песни - „Огън от любов”, „Телефонна любов”, „Тази вечна любов”, „Да поднесем любов както в старото време”. Съосновател и председател на дружеството „Български писател” в Бургас и един от учредителите на сдружението „Бургаска писателска общност”.

Левон Манукян -  за иновативността, за  първия в света метъл балет, реализиран в Бургас, за образователните концерти за деца и мисията да мотивираш. Композитор, диригент, аранжор, оркестратор, артист, творец на Бургас, с над 600 концерта из цяла Европа.В момента е диригент на Представителен смесен хор "Родна песен", на камерен оркестър "Дианополис", а също така дирижира и "Levon Manukyan collegium musicum".През 2017 за първи път в света създава мултимедиен концерт - спектакъл „Майкъл Джаксън Трибют“ - ГЛАСЪТ НА ДЖАКО със симфоничен оркестър.Носител през 2013 на първия приз в категорията “Завърнали се младежи“ в кампанията Бург на годината“.

Наградата “Бург на годината” се присъжда на личността, допринесла най-много за развитието и популяризирането на града. Отново ще бъде присъдена и награда за "Завърнали се младежи. Там номинираните са: Нургюл Салимова, Даниела Павлова, Теодора Тодорова, Константин Гаров. При кого ще отидат наградите, ще стане ясно на празника на Бургас - 6-и декември. 

Традиционната кампания “Бург на годината” се организира по инициатива на “Радио 1”, радио “MIXX” и радио” ФОЛК”. Сред отличените през годините са певицата Тони Димитрова, проф. Петко Чобанов, братя Диневи, неврохирургът д-р Николай Недев, Семир Абумелих, големият Георги Калоянчев, шампионът по бокс Денислав Суслеков, Димитър Николов – 2 пъти, като кмет и преди това, световната шампионка по брейк Мари Славова, Рафи, Петър Алексиев, Димитър Рачков. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега