Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Властите за обезобразеното момиче: Имало е съобщения „Направо те убивам“ и „Ще ти закача главата“

Властите за обезобразеното момиче: Имало е съобщения „Направо те убивам“ и „Ще ти закача главата“

Закани с убийство са отправени два дни преди упражненото насилие

Прокуратурата и полицията дадоха подробности за безпрецедентното и жестоко нападение над 18-годишното момиче от Стара Загора, което бе обезобразено и с 400 шева по цялото тяло след проявено насилие. Задържан е мъжът, обвинен за нападението, образувано му е досъдебно производство за средна телесна повреда.

Закани с убийство са отправени от него два дни преди упражненото насилие  Това е станало чрез интернет приложение. На 24 юни обвиняемият е изпратил съобщение с текст „Направо те убивам”. На 25 юни съобщението гласяло „Ще ти закача главата”. На следващия ден е извършено и насилието, обявиха на брифинг от прокуратурата.

"На 26 юни около 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на момичето, че то е потърсило помощ от нея. Младата жена била с множество порезни рани и обилно кръвотечение. Момичето било настанено в болница без опасност за живота", обясни старши комисар Лазар Христов, директор на Областната дирекция на МВР и подчерта, че лицето е задържано още на 27 юни за 24 часа във връзка с деянието.

Задържаният за садистичното нападение с макетно ножче над 18-годишно момиче в Стара Загора вече два пъти е осъждан за подобни престъпления. Това съобщи старши комисар Христов и допълни: "Лицето има две подобни деяния, това е третото. Първото разследване срещу заподозрения е приключило с налагане на администртивно наказание, а второто – с пробация, която мъжът изпълнявал „съвестно”.

„В събота пострадалата се яви лично в Първо РУ, за да заяви, че срещу нея задържаното лице е отправяло заплахи в периода март – юни и по-конкретно – на 24 юни. На основание на това е образувано досъдебно производство”, каза шефът на полицията в града. След подадения от пострадалата сигнал в полиция започнали действия по задържането на заподозрения. Той не бил открит на домашния си адрес. Негови близки заявили, че е напуснал дома си, не са го виждали и нямат връзка с него. Тогава Г.Г. е обявен за общодържавно издирване. Полицията започна проверки на осем адреса в Стара Загора и беседи с близки и приятели на мъжа, както и с адвоката му. „Имахме информация, че лицето се укрива и до тази сутрин то не беше открито. Около 8.00 ч. наш пост колеги забеляза, че той се придвижва с лек автомобил и напуска населеното място. Незабавно са организирани заградителни мероприятия и мъжът е задържан на входа на Стара Загора. В момента се намира в следствения арест”, обясни ст. ком. Христов.

„Днес по моя инициатива проведох среща с майката на пострадалото момиче. Тя се съгласи, проведохме близо един час разговор с нея. Заявих и нашата принципна позицията към нулева толерантност към прояви на насилие. Наблюдаващите прокурори ще положат максимални усилия за събиране на доказателства за предивяване на обвинение, което съответства на тежестта на престъплението“, каза районният прокурор Таня Димитрова и подчерта, че е образувано досъдебно производство за средна телесна повреда срещу мъжа с инициали Г.Г, обвинен за нападението.

Предстои да бъдат разпитани и няколко свидетели. Ще бъде изготвен и психологически портрет на извършителя заради проявената жестокост. Макетният нож, с който е извършено престъплението, както и маската на мъжа, са открити, посочиха още властите.

Според прокуратурата, на база показанията на пострадалата, мотивът за престъплението е ревност. „Без категорично пострадалата да може да каже на тази дата – това, на онази дата – онова”, посочи прокерор Димитрова.

„Показанията на пострадалата са следните – след влизане на лицето в дома на момичето, тя го вижда, а той и нанася юмручни удари по главата. Тя казва, че оттам нищо не помни. Свестява се нарязана и търси помощ от съседка на долния етаж. Това са нейните показания”, разкри още районният прокурор.

Източник: dariknews
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега