Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Властта се услади на Дянков, иска пост и в следващия кабинет

Властта се услади на Дянков, иска пост и в следващия кабинет

Ако ми предложат пост в следващия кабинет, ще приема, обяви финансовият министър Симеон Дянков в интервю за в. "24 часа".

Ако ми предложат пост в следващия кабинет, ще приема, обяви финансовият министър Симеон Дянков в интервю за в.  "24 часа".  "Аз ще се боря да спечелим следващ мандат. Убеден съм, че ще го спечелим. Ако ми се предложи пост в следващото правителство, ще го приема. Има много работа за вършене и търсим хора да я свършат", категоричен е Дянков.

"Аз поисках оставката на Стефан Константинов. Съгласете се, че не може министър да не знае какво става в министерството му. Все едно аз да кажа: ами не знам къде ми е бюджетът, нямам представа какво се случва в съвета на министрите. Вярно е, че Димитрова и Павлова бяха назначени при проф. Борисова, също е вярно, че аз ги предложих и двете. И не съжалявам", твърди в интервюто вицепремиерът.

По думите на Дянков, Трайков е бил предложен от самия него за член на кабинета, но не е успял да се сработи с екипа си.  "Той имаше правилната философия в икономиката и енергетиката, но екипът му някак не успя да се сработи. Особено по-големите проекти - "Белене", газовите връзки... Имаше някакво лутане - посоката вярна, а само лутане и бавене. Ще ви направя паралел- "Бургас-Александруполис" и "Белене". Два подобни проекта не като размер, а като състояние и процедури. И двата с разписани междудържавни споразумения, но с липсващи договори. Още в началото на мандата аз поисках първия, уточнихме го, работихме 1-1,5 г. и го затворихме. И то по начин, по който другите страни да не могат да имат претенции към нас. Е, същото можеше да стане и при "Белене", а не само да се говори. Но след раздвижването и идването на Добрев, ще има яснота и по "Белене", коментира Дянков.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега